Da Rekdal ble ny trener for Start i juni i år lå klubben på nest sisteplass og direkte nedrykk. Siden det har de tatt 19 poeng på 13 kamper i Eliteserien, samt spilt seg til semifinalen i cupen.
Med bare fem kamper igjen av sesongen ligger de på kvalikplass i Eliteserien og står snart ovenfor en tøff uke sett med Start-øyne.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Slik ser kampprogrammet til Start ut fra 29. oktober til 4. november:
Mandag 29. oktober: Start - Molde i Eliteserien
Torsdag 1. november: Rosenborg - Start i cupen
Søndag 4. november: Sandefjord - Start i Eliteserien
Rekdal er klar på at det kommer til å bli tøft å møte både Molde og Rosenborg så tett.
– Det kan bli både gøy og utfordrende, men det blir beintøft å spille tre kamper på syv dager, sier Rekdal til Eurosport.no.
Før dette skal laget møte Tromsø i Eliteserien 21. oktober og Start-treneren forteller at de har fullt fokus inn mot den kampen. Selv om han vet at det kan bli slitne spillere med tre kamper så tett, mener han at de må se an situasjonen etter kampen mot Tromsø, på hvordan de gjør det inn mot de tre kampene.
– Det er umulig å svare på det nå, resultatene neste helg vil ha en innvirking på hvordan vi tenker. Men prinsipielt så stiller vi med det beste vi har i alle kampene, sier han.
På spørsmål om de prioriterer å holde seg i Eliteserien eller å vinne cupen, svarer han:
– I prinsippet så er serien viktigere enn cupen, men vi kommer ikke til å prioritere bort noe. Men samtidig kan det bli noen endringer i en uke hvor vi spiller tre kamper på syv dager.
Det samme sa Lillestrøm-spiller Marius Amundsen etter at de gikk videre til semifinalen i cupen.
– Det er klart at cupen er viktig i Norge. Det er nesten like viktig som serien, men det å rykke ned er enda verre. Det er to veldig viktige ting og jeg regner med at vi kommer til å satse hardt på begge, men kanskje serien hakket mer, sa han til Eurosport.no.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Andrelaget

Det er ikke bare A-laget som kjemper disse dagene. Start 2 ligger på niendeplass i Norsk Tipping-ligaen avd. 3, bare to plasser over streken. Lørdag møter de laget som ligger likt som dem på tabellen; Pors.
– Taper vi så kan vi risikere å være på nedrykksplass igjen, det setter et press på oss, sier Rekdal.
Også Stabæk risikerer at to av deres lag rykker ned. Stabæk ligger på direkte nedrykk i Eliteserien og klubbens andrelag som spiller i 2. divisjon ligger også under streken.
– Det viktigste er selvfølgelig at førstelaget beholder plassen i Eliteserien, men om andrelaget også klarer seg er det en god matcharena for våre største talenter, sa Stabæk-trener Henning Berg til Eurosport om saken.

En sportslig nedtur

Kjetil Rekdal mener det vil være en sportslig nedtur hvis begge lagene skulle rykke ned.
– Alle vil spille på det høyeste nivået og noen må ned. Vi har tatt 19 poeng på 13 kamper, det tror jeg alle kan være fornøyd med, nå kan vi konkurrere med andre Eliteserie-lag.
Start står med 26 poeng etter 25 serierunder. Noe Rekdal mener ikke er nok for å holde seg i Eliteserien.
– Vi har vært flinke til å ikke snakke tabell og konsekvenser, alle vet hvordan tabellen ser ut. Det er krevende, vi har kniven på strupen så langt, så får vi se om vi kommer oss over den røde streken med begge lagene, legger Rekdal til.
Lillestrøm, Strømsgodset og Rosenborg skal også spille semifinale i cupen og vil også stå ovenfor et tett kampprogram.
Sett denne?
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26