Populære sporter
All sport
Vis alt

– Kommer for å spille vårt spill

Oppdatert 06/05/2018 klokken 15:54 GMT+2

Ingen scorer mer enn Simo Valakaris Tromsø. Søndag venter Eliteseriens gjerrigste lag i serieleder Brann.

Valakari

Foto: Scanpix

Simo Valakari har tatt Tromsø med storm etter sin ankomst i juli for snart et år siden. 44-åringen har redefinert klubbens tilnærming til fotball på en nær Pep Guardiola-lik måte. Og sammenligningen med sitt forbilde Guardiola er en sammenligning finnen liker.
– Han ble fortalt i sin første sesong at han ikke kunne spille på sin måte i England, og noen har kanskje sagt at vi ikke kan spille på vår måte i Eliteserien, men vi prøver. Det kommer til å bli noen oppturer og noen nedturer på veien, men vi skaper vår egen identitet, sier Valakari.
Med sin trebacks-linje og svært ambisiøse spillestil har det denne sesongen blitt elleve poeng på syv kamper, og hele 14 scorede mål – mest av alle i Eliteserien.
Søndag gjester «Gutan» Bergen og Brann, Eliteseriens gjerrigste lag, men Valakari har få planer om å ta hensyn til serielederen.
– Det spiller ingen rolle om vi er på hjemme- eller bortebane, vi ønsker å spille på vår egen måte. Det kan være vi ikke lykkes med det, men vi skal prøve, sier han.
Det er en mentalitet lagets eldstemann Tom Høgli liker, selv om han modererer seg litt.
– Vi kommer for å spille vårt spill, men vi skal ikke gå hodeløst til verks. Vi skal selvsagt ta hensyn til Brann, slik de sikkert vil gjøre med oss også. Men vi vil spille vårt spill, for om vi spiller på andre lags premisser er vi ikke så gode.
Den tidligere Premier League-spilleren erkjenner at oppgaven på søndag er stor, men gleder seg til det han mener blir en fin test for hans ambisiøse prosjekt.
– Brann er for tiden Eliteseriens beste lag. De har funnet en måte å få resultater i det som har vært en veldig jevn sesongåpning. Dette blir en ordentlig test for oss. Klarer vi å reise til Bergen og spille vårt spill? Hvis vi klarer det, så er det bra.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame