• Følg gullkampen: Se Brann - Rosenborg søndag 28. oktober kl. 20.00 på Eurosport Player og TVNorge
Til tross for at Rosenborg ligger på topp i Eliteserien, er det fem kamper siden klubbens siste seier. I Eliteserien har de ett tap og to uavgjort på de tre siste kampene, i tillegg har de to tap i Europa League, sist mot Red Bull Salzburg torsdag. Pål André Helland innrømmer at prestasjonene preger laget.
– Jeg skal ikke lyge, det preger selvfølgelig. Man lever av resultater og prestasjoner og det har ikke vært godt nok i det siste. Samtidig så får vi reise ned til Bergen og vise at vi er verdens beste drittlag. Det må være det laget i verden som har prestert dårligst, men som fortsatt har muligheten til å vinne serien, så det får vi ta med oss, sier Helland.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Både Helland og lagkompis Birger Meling måtte være igjen i Trondheim når resten av laget dro til Østerrike på grunn av sykdom og skader. Nå er de klar til å møte Brann i en av de viktigste kampene denne sesongen.
– Det er de kampene du drømmer om som liten. Man løper rundt som tiåring og drømmer om at man avgjør en seriefinale. Det er de kampene som er stas og det er de du bygger hele sesongen opp mot. Det blir fryktelig gøy på søndag, sier Meling.
Se intervjuet med Pål André Helland og Birger Meling her (saken fortsetter under videoen):
Rosenborg har den siste tiden slitt med både sykdom og skader. Tidligere denne uken ble Brakka stengt etter sykdomsutbruddet. Men nå forventer RBKs medisinske apparat en sykdomsfri tropp til kampen mot Brann.
– Bare Tore får tørket seg i rumpen nå så tror jeg alle skal være klar, utenom Issam Jebali. Men bortsett fra det så er alle klar til søndag og da er det ingen unnskyldninger og ingen bortforklaringer. Da blir det som en finale og vi har beviselig mer erfaring enn Brann og håper det skal slå positivt ut på søndag, forklarer Helland.
På spørsmål om han skulle ønske at gullet allerede var avgjort, eller om det er bedre med spenning helt til siste slutt, svarer han:
– Det er helt klart artig. Det er de soleklart artigste kampene å spille når alt står på spill. Men vi er jo så egoistisk at hadde vi fått muligheten til å sikre tittelen så er det ingenting som er bedre enn det. Så «safe» må vi være, men når de kampene først er her så gleder man seg som en unge, sier Helland.
– Nå har jeg og Birger fått et par ekstra dager til å psyke oss opp til den kampen og sett for oss de vi evt. skal spille mot og situasjoner vi kommer til å havne i, legger han til.
Nå skiller det to poeng mellom de to lagene. Hvis Brann vinner på søndag vil de lede med ett poeng, men hvis Rosenborg skulle vinne vil de få en luke på fem poeng ned til Brann. Meling tror mye avhenger av denne kampen.
– Jeg tror at hvis vi vinner så skal det godt gjøres at vi roter bort en fem poengs ledelse på de siste tre kampene. Hvis ikke så blir det fryktelig spennende de siste tre rundene. Da er det jo ett poeng, eventuelt to som skiller og da blir det spenning helt inn, sier han.
  • Se kampen mellom Brann - Rosenborg søndag 28. oktober kl. 20.00 på Eurosport Player og TVNorge.
Sett denne?
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53