– Simo har kontrakt med oss ut 2020. På kort sikt er vi komfortable med at han blir i Tromsø, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til Eurosport.no, før han legger til:
– Så vet vi at med hans kaliber så vil han også bli mer attraktiv for andre.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55

– Vi må benytte muligheten

Den karismatiske finnen har vært en stor suksess etter at han tok over som trener sommeren 2017. Laget lå i nedrykssumpen før han kom inn og fikk skuta på rett kjøl slik at de med god margin havnet på trygg plass. På seks kamper i 2018 har laget samlet ti poeng og er nummer fem på tabellen. Tromsø har ikke tapt siden andre serierunde borte mot Molde.
– Vi er glade for at klubben gjør det så bra at en av våres kan være attraktiv for andre, sier Johansen.
Han mener klubben har gått opp en vei under Valakaris ledelse som de ønsker å følge i lang tid fremover.
– Det er viktig å bruke denne perioden for å befeste hvordan vi skal fremstå de neste ti eller 15 årene. Vi må benytte muligheten mens Simo er her, mer enn å tenke på at han plutselig ikke er her lenger.

– Har truffet bra

Til tross for at sentrale spillere som Thomas Lehne Olsen, Aron Sigurdarson, Mikael Norø Ingebrigtsen og Ulrik Yttergård Jensen forlot klubben i vinter, har de røde og hvite fortsatt å levere denne sesongen.
– Vi solgte tre spillere som var helt sentrale i elleveren, og én som var litt inn og ut. Da dukker det selvsagt opp spørsmål. Men vi har vært trygge på måten vi gjør ting på, og i tillegg truffet bra med spillerne som har kommet inn med Daniel Berntsen og Robert Taylor, sier Johansen.

– Han har vært en nøkkel

Han roser egen trener og peker på det han mener er hovedårsaken for den sportslige oppturen klubben har hatt det siste året.
– Simo har vært en nøkkel og det legger vi ikke skjul på. Han har en god kombinasjon av faglig styrke, samtidig som han er et bra menneske. Han har fått spillerne til å innse at det må være et lag før man kan skinne som enkeltspillere, sier han.
Etter seks serierunder ligger de hvite og røde på femteplass i Eliteserien. Sportssjefen hopper ikke i taket av den grunn.
– Resultatmessig har det vært helt ålreit. Vi har andre klubber som har gjort det bra, for eksempel Ranheim, som fremdeles ligger foran oss. Det er ingen grunn for å ta av, sier Svein-Morten Johansen.
Se sammendraget fra Tromsø - Sandefjord her!

Sandefjord fikk unngjelde da Tromsø fortsatte hjemmedominansen

Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02