Amund Skiri (i midten i bildet øverst) vender tilbake til Aalesund for å bli spillerutvikler.
Det skriver sunnmørsklubben i en pressemelding tirsdag ettermiddag.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
– For meg er det godt å komme hjem til AaFK. Jobben jeg skal ta tak i er utrolig spennende, der jeg skal gi alt for at flest mulig spillere kan få oppleve det jeg har opplevd som spiller. Jeg har gått løypen selv, og vet hva det går i. Jeg kom til klubben som 18-åring og sluttet som 34-åringen. All den erfaringen, og fem år som fotballtrener skal jeg bygge inn mot toppspillere for AaFK, sier Skiri til klubbens hjemmeside.

Skiri kommer til å rapportere til utviklingsleder Øyvind Riise Dalseth, og med et tett samarbeid med G19 og A-laget, skriver klubben.

– For oss er broen mellom utviklingsavdelingen og A-laget en kritisk del av utviklingsløpet. De spillerne som er unge i A-stallen og de som banker på døra fra rekruttlaget har et ekstra behov for referanser, veiledning, omsorg, noen som pirker i dem, har et ekstra øye til de og kan hjelpe de inn som etablerte spillere i a-stallen. Derfor er vi ekstremt fornøyde med å få inn Amund Skiri. Han har gått løypen selv, er så til de grader AaFK-mann og har opparbeidet seg bra erfaring som trener de siste årene, sier Dalseth.
Skiri spilte store deler av sin aktive karriere for Aalesund, hvor han blant annet satte den avgjørende straffen som sikret tangotrøyene NM-tittelen i 2009. Frem til januar i år var Skiri assistenttrener i Vålerenga under Ronny Deila.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53