Scanpix

Vålerengas nye målsnik: – Spiller for at familien skal overleve

Vålerengas nye målsnik: – Spiller for at familien skal overleve

13/03/2018 12:57Oppdatert 13/03/2018 16:10

Hovedstadslagets nye angriper, Sam Johnson, er ikke som alle andre fotballspillere. Han har en ekstra motivasjon for å lykkes.

24-åringen har fått en best mulig start på oppholdet i Vålerenga, og kanskje er dette den angriperen Vålerenga har savnet siden toppscoreren Vidar Örn Kjartansson forlot klubben i 2015.

– Faren min lever ikke. Moren min jobber ikke. Målet mitt med å komme hit er å gjøre mitt beste for at familien min skal overleve.

Johnson spilte for det kinesiske laget Wuhan Zall forrige sesong, og var en viktig bidragsyter for å redde klubben fra nedrykk, med seks mål på de første elleve kampene. En skade satte ham ut av spill, og den liberiske landslagsspilleren ble fjernet fra klubbens førstelag. Før denne sesongen hadde Johnson tilbud fra flere klubber i Skandinavia og ute i Europa, men valgte til slutt Vålerenga.

– Jeg snakket med moren og familien min hjemme, og de sa jeg burde prøve Vålerenga.

Den tidligere Djurgården-angriperen får gode skussmål av Vålerenga-trener Ronny Deila.

– Han er en løpssterk spiller, som er tøff i bakrom og god til å jobbe. Vi trenger en hardtarbeidende spiss som prøver å presse mye høyt i banen, så han har mange av de egenskapene vi ser etter, sier Deila til Eurosport.

Video - Målsniken Johnson scoret sitt første for VIF

-01:-01
0
0