HER FINNER DU ELITESERIE-VODCASTEN MED REKDAL: PEDERSEN-RÅD, HÅLAND-SALG OG BRANN-ROS!
– Det første man tenker er at den avslører at det ikke er gode nok. Når man ikke er god nok i de tøffe kampene viser det at man blir avslørt taktisk, fysisk og kanskje ferdighetsmessig, sier Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal i Eliteserie-vodcasten.
Der har man sett på Vålerengas statistikk mot de lagene som endte på de fire øverste plassene i Eliteserien i fjor, altså Rosenborg, Molde, Sarpsborg 08 og Strømsgodset.
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
I løpet av disse åtte kampene tapte Oslo-laget seks av kampene, to uavgjortresultat og dermed ingen seiere. Målforskjellen endte på 4-17.
  • Se kampen mellom Vålerenga og Molde fra 20.00 søndag med Eurosport Player og på Eurosport Norge!
Artikkelen fortsetter under videovindet

– De var helt sjanseløse

Til helgen møter Vålerenga Molde som endte på andreplass i fjor. Rekdal vet av egen erfaring at det er en vanskelig kamp for laget fra Oslo øst.
– Vålerenga har ikke en god statistikk mot Molde. Det tok lang tid før vi klarte å slå Norge da jeg trente Vålerenga. Vi vant vel 3-0 i 2016. Molde har statistikken på sin side, men det var ikke imponerende det de leverte mot Lillestrøm, sier han.
Etter fem Eliteserierunder ligger Vålerenga på en fjerdeplass i Eliteserien med tre seiere og to tap. To av disse tapene kom mot to av lagene som var topp fire i fjor, nemlig 0-3-tapet borte mot Sarpsborg 08 og 1-4-tapet hjemmet mot Strømsgodset.
– Det som bør bekymre Vålerenga er ikke bare det at de har tapt mot Sarpsborg 08 og Strømsgodset, men at de var helt sjanseløse. Motstanderen var rett og slett så mye bedre, sier kommentator Kenneth Fredheim. (Se høydepunkter fra kempen nederst i saken!)

Må ikke kaste måten man vil spille på

Rekdal mener likevel det kan snu for Oslo-laget denne sesongen etter det han fikk se av dem i møtet med Start lørdag.
– Nå fikk Start rødt kort tidlig i kampen, men når man scorer seks mål så er det imponerende uansett om man spiller mot ti eller elleve på banen, sier Rekdal.
Vålerenga endte i fjor på en åttendeplass i Eliteserien. Men slet tidvis og hadde nedrykksspøkelse pustende i nakken. Rekdal mener de bør gjøre noen endringer når de havner i tyngre perioder der resultatene uteblir mot de antatt bedre lagene.
– Du kan ikke kaste over bord den måten man ønsker å spille på. Vålerenga har vært et spillende lag i mange år og det bør de fortsette med. Men man må rett og slett bli bedre. Bedre til å håndtere de kampene på en egen måte og løfte det til et eget nivå. Og være litt med kynisk i den perioden man sliter og mer nøye i balansen innad i laget. Mot Godset ble det kontret ihjel da de mistet ballen, sier han.

Pedersen-marerittet fortsetter for Vålerenga

Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27