Se høydepunktene fra kampen nederst i saken!
Vålerenga-Tromsø 3-0
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Vålerenga stod uten seier på sine seks siste Eliteserie-kamper. Sist de tok med seg alle tre poengene var etter hjemmekampen mot Lillestrøm 26.mai, da Bård Finne sørget for kampens eneste mål.
Bortelaget fra Tromsø er heller ikke i storform, og står med tre strake tap på sine tre siste seriekamper.

Tidlig scoring

Ikke mer enn tre minutter var spilt da hjemmelaget ga oss en forsmak på hva «Gutan» hadde i vente. Amin Nouri slo inn mot Bård Finne fra høyre, men avslutningen ble mesterlig avverget av Kongshavn i Tromsø-målet.
To minutter senere skulle samme oppskrift bære frukter for Vålerenga. Nouri med et perfekt innlegg fra høyre, og i boksen hadde Bård Finne løpt seg fri. Han la bredsiden til og sendte hjemmelaget i ledelsen på Intility Arena.
Kampen vippet fram og tilbake etter scoringen, og begge lagene slet med å skape de helt store sjansene. Etter 27 minutter var imidlertid suksessoppskriften fra 1-0 nær ved å lykkes igjen. Nouri med et godt innlegg som i første omgang heades ut i boksen. Målscorer Bård Finne tar så ned ballen og forsøker å avslutte, men skuddet ble blokkert av Tromsø-forsvaret som lå kompakt inne i egen sekstenmeter.
Bortelaget slet fælt med å skape noe mot et Vålerenga-lag som var gode til å holde på ballen. Høyresiden og Nouri var med på alt som skjedde offensivt hos hjemmelaget, og Tromsø klarte aldri helt å få kontroll på backen.
Vålerenga gikk til pause med ett måls forsprang.

Enorme sjanser

Tromsø gikk hardest ut fra startblokkene til de siste 45 minuttene. Taylor med innlegg fra høyre, Åsen løp inn på bakerste og avsluttet knallhardt med hodet. Vålerengas keeper Kwarasey var kjapp på labben da han så vidt fikk fingertuppene på ballen som til slutt endte i tverliggeren, før den ble klarert.. Tromsø svært nære en utligning allerede etter 47 minutter.
54 minutter spilt og Vålerenga skapte sin første store mulighet i omgangen. Nydelige kombinasjoner på høyresiden, før Ejuke plutselig var alene med keeper. Kongshavn i Tromsø-målet gjorde seg stor og fikk avverget avslutningen fra nigerianeren ut til corner.
Andre omgang svingte mer enn den første. Etter 59 minutter ble Bakenga spilt alene i bakrom, men alene mot Kwarasey klarer ikke spissen å score. Forsøker å chippe over Vålerengas keeper, men avslutningen går langt til side for mål, en eventyrlig mulighet for Tromsø.
Like eventyrlig var muligheten Vålerenga vartet opp med etter 75 minutter. På tre berøringer gikk ballen fra Finne, til Ejuke som slo Peter Godly Michael alene gjennom mot Tromsøs keeper Gudmund Kongshavn. Igjen var den tidligere Vålerenga-keeperen enorm da han berget Tromsø og bevarte spenningen i kampen.
Men etter 88 minutter måtte selv Kongshavn gi tapt.
Magnus Grødem jaget et nølende Tromsø-forsvar og snappet til slutt opp ballen. 20-åringen var iskald og ventet ut Kongshavn før han satte ballen i mål, og kampen var i realiteten over.
Tre minutter på overtid fikk også Peter Godly Michael sin hevn da han fikk æren av å sette spikeren i kista for hjemmelaget.
Dermed tok Vålerenga en sårt etterlengtet seier, og det endte 3-0 over Tromsø.
Det var en meget fornøyd og lettet Vålerenga-trener som møtte Eurosport etter sluttsignalet.
– Jeg er stolt av gutta. De gjorde en kjempejobb i dag.
Han medgir at den siste tidens resultater har vært en prøvelse:
– Det går litt på det mentale når det går seks kamper uten seier, så dette var kjempeartig, og vel fortjent, jeg er stolt av gutta, sier Ronny Deila.

Se høydepunktene: Vålerenga brøt rekken uten seier

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05