Tirsdag ble Bærum-gutten klar for en overgang til belgiske Jupiler League, etter å ha startet elleve kamper for Vålerenga denne sesongen.
Det etterlater et hull i Ronny Deilas spillerstall. Nå funderer klubbens sportslige apparat på hvordan det skal tettes.
– Vi ønsker i utgangspunktet dobbel dekning i hver posisjon, og er slikt sett én mann for lite nå. Ser man på stallsammensetningen så kan det være at vi må ha en mann inn, sier sportslig leder, Jørgen Ingebrigtsen til Eurosport.no.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21

To alternativer

Ingebrigtsen forteller at klubben tenker å skal løse situasjonen, og at de nå vurderer to alternativer.
– Aron Dønnum er på utlån i HamKam, men han kan vi hente tilbake for å bekle posisjonen. Enten gjør vi det eller så henter vi inn en erstatter. Dette er noe vi diskuterer, for nå har vi ingen naturlige erstattere i den posisjonen, sier han.
Juklerød figurerte primært som høyrekant før han forlot Vålerenga.
Overgangsvinduet stenger 15. august, slik at hovedstads-klubben har god tid på å finne den riktige spilleren.
– Slike overganger skjer dessuten gjerne mot slutten av et overgangsmarked. Om vi henter en spiller så skal det være en som forsterker oss. Det må vi være trygge på, sier han, og legger til at klubben har lagt ned et massivt arbeid for å kartlegge spesielt det skandinaviske spillermarkedet.

– God avtale

Den sportslige lederen forteller at han er fornøyd med den økonomiske avtalen de fikk med Royal Antwerpen for Juklerød, men mener det ikke har noe å si i forbindelse med å hente inn nye spillere.
– Juklerød-overgangen gjør ingenting med det. Jeg opplever at vi har hatt bra økonomisk rom å jobbe med hele vegen. Det kan hende vi bruker litt, alt eller ingenting fra den overgangen dersom vi skal hente en erstatter, sier Ingebrigtsen.
Juklerød selv er strålende fornøyd med å være klar for den tradisjonsrike belgiske klubben.
– Jeg hadde ikke en spesielt god sesong for Vålerenga, så klubbyttet gir ny giv og motivasjon. Dette er et bra karrieresteg for meg. Jeg er kanonfornøyd med overgangen, sier Simen Juklerød til Eurosport.no.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09