Vålerenga-Sandefjord: 2-2
Gjestene fra Vestfold, som ligger nederst på tabellen, fikk en drømmestart mot Vålerenga på Intility Arena. Det så lenge ut til at de skulle ta seieren med hjem til Vestfold, men et minutt før full tid våknet Vålerenga.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Kun to minutter av kampen var spilt da Sandefjord fikk straffespark, og Flamur Kastrati satt enkelt 1-0. Dermed sørget Kastrati for at det ikke ble nok en målløskamp for Sandefjord, som har gått målløse av banen i åtte av sine ti siste kamper i Eliteserien.
– Vi overkjører dem. Det skulle ha stått 3 eller 4-0 her, sa Kastrati til Eurosport i pausen.
– Da du scoret, eller satt den (straffesparket) så var det ingen tvil?
– Nei, du så jo det, svarte han lattermild.
Begge lag kom til store sjanser i andre omgang, og ti minutter før full tid økte Sandefjord til 2-0 ved Mohamed Ofki. Hjemmelaget ga aldri opp og et minutt før full tid satt Peter Godly Michael 2-1.
Et par minutter senere fikk Vålerenga en scoring annulert, og like etter så det ut til at det samme skulle skje igjen, men dommeren godkjente scoringen til Felix Horn Myhre. Dermed endte kampen 2-2.
– Jeg synes vi kom på en bra sluttspurt. Vi kunne fort tatt med oss de tre poengene helt på slutten der, sier Horn Myhre til Eurosport etter kampen.
Les også: – Signeringene kommer med et klart budskap
Se høytepunktene fra kampen (artikkelen fortsetter under):

Enormt overtidsdrama mellom Vålerenga og Sandefjord

– Vi taper to poeng i dag

Laget som ligger nederst på tabellen fikk styre spillet og kom til gode muligheter i de første 45, men flere mål ble det ikke. Vålerenga kom gravis mer inn i kampen mot slutten av første omgang. Til pause var stillingen 1-0.
Etter halvspilt kamp sier Deila følgende til Eurosport:
– Vi må 200% opp. Utrolig store avstander. Kommer alltid for sent på baller når du har de avstandene. Alt må gå mye fortere og vi må være mye mer samlet. Vi spiller mot Klanen, så det må vi bruke, sier treneren til Eurosport.
Etter ferdigspilt kamp var Deila stolt over guttene sine.
– Jeg synes gutta spiller en kjempe andreomgang, men vi er ikke tilstede i første. Det er utrolig bittert nå. Og da taper vi to poeng i dag, det er surt. Men jeg er utrolig stolt av hvordan de kommer tilbake på når vi ligger under 2-0 og klarer da å komme tilbake. Og vi skulle ha vunnet der på slutten og, der er mange muligheter. Jeg sitter igjen med blandede følelser nå, så det er vanskelig å si det ene eller det andre.

To mål på fem minutter

I andre omgang kom begge lag til svært brukbare sjanser. Vålerenga var mer synlige enn i de første 45, men gode redninger fra Sandefjord hindret jubel blant hjemmepublikummet.
Sandefjord hadde flere muligheter til å øke ledelsen, og ti minutter før ordinær tid lyktes de. Tidligere Vålerenga-spiller Mohamed Ofki fikk inn en klassescoring.
Hjemmepublikummet startet å gå, men ni minutter senere fikk endelig Vålerenga uttelling ved Peter Godly Michael. Med seks minutter i tilleggstid var det fortsatt tid å gjøre det på for Vålerenga. Gjestene kom til flere muligheter. Først fikk de en scoring annulert, deretter fikk Felix Horn Myhre godkjent sin 2-2-scoring. Før dommer blåste hadde de et skudd i stolpe, men seier ble det ikke.
En som var svært skuffet etter kampen, var Flamur Kastrati. Smilet han hadde etter første omgang var ikke å se.
– Det er helt sykt. Skuffende.
1-0-målscoreren så de siste minuttene fra benken.
– Hva skal jeg si. Vi hadde full kontroll, og så.. Nei, det er skuffende.
En spiller som markerte seg positivt var Sandefjords nysignering Marc Vales. Den andoranske mannen gjorde en imponerende debut for vestfoldingene.
Etter dagens runde ligger Sandefjord fortsatt på sisteplass. Laget har kun tatt én seier denne sesongen. Vålerenga ligger på en niende plass, 13 poeng bak Rosenborg på topp.
  • I neste runde møter Sandefjord Tromsø fredag 10. august. Kampen ser du på Eurosport Norge og Eurosport Player.
  • Vålerenga drar til Haugesund mandag 13. august. Kampen ser du på MAX og Eurosport Player.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09