Den 24 år gamle spissen Sam Johnson er klar for Vålerenga. Spilleren har signert en tre og et halvt års kontrakt med klubben.
– Jeg føler meg hjemme allerede, og skal gjøre alt for at både jeg og klubben blir stolte, sier Johnson til klubbens hjemmeside.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
24-åringen brøt nylig kontrakten med den kinesiske klubben Wuhan Zall der det ble 26 kamper og tolv scoringer. Johnson har tidligere også spilt for Djurgården i Allsvenskan der han hamret inn syv scoringer på tolv kamper i 2016, før han flyttet til Kina.
Ifølge GP var spissen også aktuell for en retur til Allsvenskan, men Vålerenga stakk av med seieren i kampen om spillerens signatur.
VIF-trener Ronny Deila har sett spissen i aksjon flere ganger og er fornøyd med å få Johnson til klubben.
– Sam er en rask spiss som jobber hardt for laget, er flink til å true rom i tillegg til at han scorer mye mål. Jeg er glad for at han har valgt å signere for oss og tror våre supportere har mye å glede seg til, sier Deila.
Spissen har tidligere spilt for flere svenske klubber, deriblant Assyriska IF KF, Juventus IF, Härnösands FF, IK Frej i tillegg til Djurgården. Johnson har åtte kamper og ett mål for det liberiske landslaget.
FOTO: Vålerenga
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12