– Vi er mange i den utvidede fotballfamilien som føler en frustrasjon overfor NFF, skriver Klanens talsmann Erling Rostvåg, til VG.
Vålerenga risikerer å bli bøtelagt av Norges Fotballforbund etter bruk av pyroteknisk materiale under derbyet mot Lillestrøm.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Det ble fyrt av flere pluss i forkant av kampen i Oslo lørdag kveld. Det ble også avfyrt bluss under kampens gang. Det var ikke blitt søkt om bruk av pyroteknisk materiale og dermed blir det trolig bøter.
Ifølge fotballforbundet har klubbene fått mulighet til å forklare seg, og når det er gjort vil påtalenemnda vurdere om det blir sak.
Ifølge Rostvåg er Klanen oppgitt over NFFs innstramming av reglementet som ble satt i verk før seriestart.
Klubbene må fortsatt søke om å få bruke pyroteknikk, men selv om det blir gitt tillatelse, må det skje på et bestemt område på tribunen. Rostvåg er også frustrert over at klubbene ikke ble tatt med på en dialog før den nye praksisen ble innført.
– Vi tok det opp på sikkerhetsseminaret, der de var til stede, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn til avisen.
– Vi har gitt tillatelse for at klubber kan søke, allerede der har vi strukket oss langt. Vi har fått kritikk av UEFA for det. Hos UEFA er det nulltoleranse for bruk av pyro, sier Fisketjønn.
(©NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53