• Se Tromsø–Bodø/Glimt på Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag kl. 18!
TROMSØ (Eurosport.no): Etter 15 serierunder stod TIL med 26 poeng og begge beina godt plantet i medaljestriden før andre halvdel av sesongen.
Nå, fire kamper senere, står de fortsatt med 26 poeng, og har havnet i et slags ingenmannsland på tabellen. Likefullt har Simo Valakari vært rolig som skjæra på tunet i møte med pressen etter tapene.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
I GÅR PÅ 09:55
For han liker tendensene hos sine gutter, tross den magre poengfangsten, sier han til Eurosport i Tromsø før «Slaget om Nord-Norge».
– Fire strake tap er ikke bra nok og vi det kan vi ikke gjemme oss fra. Men: Jeg er realistisk og rolig, og ville ikke vært positiv hvis jeg ikke så positive tegn i spillet vårt, forteller han.
0 Det er helt fair at folk sier vi ikke spiller bra nok, men som lag så ser vi hva som skal til for å få resultater. Det er ekstremt små marginer i Eliteserien på å vinne/tape kamper, vi misser noen sjanser og vi vet vi er kapable til å få det til, følger Valakari opp.
– Men plan B er å være bedre på plan A?
– Definitivt. Det vil ikke forandre seg, svarer han kontant.
Da Tromsø lå an til nok et år med nedrykksstrid i fjor høst, erstattet finnen Bård Flovik på Alfheim. En radikal omlegging av spillestil, god klaring til nedrykk og 11 seire av 17 mulige hjemmebane er resultatet.
Valakari er opptatt av å holde på suksessformelen, selv om den innebærer risiko.
– Jeg vil at vi skal være gærne, men ikke dumme. Plan er A er det vi jobber for, i noen kamper må vi justere på detaljer, men planen er å beholde filosofien vår.
At han har vært grei i omtalen av spillerne sine etter tapene, betyr ikke at det ikke tidvis går en kule varmt i garderoben, forteller sønnen Onni Valakari. Han kom fra finske TPS for et par uker siden, og har fått to innhopp på offensiv midtbane så langt.
– Definitivt, når ting ikke er godt nok så sier han fra. Han er rask til å oppfatte om noen er slurvete, han krever mye av oss og nøler ikke med å si fra om vi ikke utvikler oss, beskriver han.
Faren følger opp.
– Når spillerne gjør alt de kan sier jeg ingenting, jeg blir ikke sur for at folk gjør feil. Men jeg mister huet om jeg ser slurv og at vi ikke tar ting seriøst.
– Dere ligger nå midt på tabellen, hvordan motivere du gruppa for resten av sesongen?
– Vi tar hver kamp som cupfinale, det er en klisjé og mange sier det, men spør spillerne og de vil være enig. Og gjør vi det, er alt mulig. Men fortsetter vi å tape er vi plutselig i nedrykksstriden, men: Om vi vinner alle kampene framover kan alt skje.
  • Se Tromsø–Bodø/Glimt på Eurosport Player og Eurosport Norge lørdag kl. 18!
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54