Simo Valakari og Tromsø har hentet den finske landslagsspilleren Juha Pirinen.
27-åringen kommer fra seriemester HJK i hjemlandet, og har skrevet under på en toårskontrakt.
– Det var klubber i flere land som var interessert, men jeg tenkte på hva som ville være det beste valget for meg på nåværende tidspunkt i karrieren, og det er TIL. Jeg kjenner godt til byen og snakket med både Robert Taylor og Simo Valakari. De var klare på at jeg kom til å trives her og at TIL ville bli en bra klubb for meg. Det at det allerede er flere finske i klubben vil også gjøre det enklere å finne seg til rette selv om jeg er en veldig utadvendt og sosial person, sier Pirinen til Alfheim-klubbens egen hjemmeside.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Pirinen blir den tredje finnen Valakari henter til klubben. Fra før er Robert Taylor og Valakaris egen sønn Onni i Tromsø-stallen.
– Vi er veldig fornøyd med at Pirinen nå er på plass. Vi har signert en finsk landslagsspiller som kan bekle flere roller på banen. Han gir oss litt mere fysikk samtidig som vi følger vår strategi på å signere spillere med god forståelse for spillet, sier Johansen.
Finnen kommer vederlagsfritt. Tromsø har tidligere uttalt at de ikke har råd til å signere flere spillere, men har fått ekstern hjelp til å lande Pirinens kontrakt.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12