Eurosport

Serieåpningen mellom Ranheim og Brann er utsatt

Lørdagens serieåpning er utsatt: – Risiko for stor skade på spillerne

10/03/2018 16:56Oppdatert 10/03/2018 18:03

Dårlige baneforhold setter en stopper for årets første kamp i Eliteserien.

OSLO/RANHEIM (Eurosport.no): Kampen mellom Ranheim og Brann er utsatt. Mandag skal NFF bestemme når kampen vil bli spilt. Trolig blir det ikke seriestart for Ranheims del før 2. april da Stabæk kommer på besøk ettersom neste helgs kamp mot Sandefjord borte også er utsatt.

Grunnen er dårlige baneforhold. Få timer før kamp ble det satt inn en dampveivalser for å bedre baneforholdene skal være skapt som følge av telehiv.

– Jeg har tatt avgjørelsen grunnet banens beskaffenhet og jeg mener det er risiko for stor skade på spillerne hvis vi setter i gang kampen i dag. Deler av banen er veldig ujevnt. Det er deler hvor banen er bygget litt topp med kanter som jeg anser kan være varlig under spillets gang. Det er av hensyn til spillernes ve og vel, sier dommer Espen Eskås til Eurosport.no, og fortsetter:

– De har jobbet iherdig, men utbedringene er ikke tilstrekkelige nok til at vi veldig å starte kampen.

– Ranheim har hatt utfordringer med undervarmen, og det har ført til ujevnheter på banen. En rekke tiltak har vært satt inn, og NFF har hele tiden fått positive tilbakemeldinger på at banen skulle bli spilleklar. Under dommerens befaring i dag, ble det likevel konkludert med at banen fortsatt var for ujevn enkelte steder, og at det ville utgjøre en for stor skaderisiko. Hensynet til spillernes helse må alltid gå foran, og NFF tar dommerens beslutning til etterretning, sier seksjonsleder for kampadministrasjon i NFF, Rune Pedersen i en pressemelding.

En modig og riktig beslutning

– Du kan gå på banen, og nesten kan tråkke over på grunn av tele i bakken. Det er ikke for å overdrive. Det er helt reelt, sa Soltvedt tidligere lørdag.

Etter beslutningen om å avlyse støtter Soltvedt dommeren.

– Det er en modig og riktig beslutning av dommerne, synes vi, sier Soltvedt til Eurosport.no.

Selv om det ikke ble kamp har Brann-lederen sympati med Ranheim-leiren som hadde gledet seg til Eliteserien ble sparket i gang på eget gress.

– Det er det selvsagt stor forståelse for det. De har gledet seg og fortjent å få denne kampen, så må vi bare støtte avgjørelsen dommeren har tatt, fortsetter Soltvedt.

– Klar over at det er utfordringer

– Det er selvfølgelig en forferdelig nedtur. Ranheim er en fantastisk klubb og har lagt ned en enorm innsats for å få til alt her. Det er selvfølgelig en kolossal nedtur for dem, sier Eurosports kommentator Kenneth Fredheim.

– Vi er klar over at det er utfordringer. Så tett inn på kampen er det dommeren som bestemmer dette, sa han.

NFF-direktøren ville kommentere kritikken om at Brann etterlyste en bedre prosess i forkant av kampen.

0
0