Lørdag skulle sesongen sparkes i gang i Trondheim, hvor Ranheim tok imot Brann. Men det ble bare med mottakelsen, for dårlige baneforhold gjorde at kampen ble avlyst. Få timer før kamp ble det satt inn en dampveivalser for å rette ut ujevntheter i banen, som skal være skapt som følge av telehiv.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Dermed ble sesongåpningen utsatt fram til søndag. Da skal hele seks oppgjør etter planen avholdes. Til tross for at det snør stort sett over hele landet, enten på formiddagen eller under kampen, er alle hjemmebanehavere optimistiske på at sesongen virkelig sparkes i gang som planlagt.

– Banen er helt topp

I Skien skal Odd få besøk av Haugesund. Daglig leder i skiensklubben, Einar Håndlykken, forteller at matten på Skagerak Arena har vært spilleklar siden 1. februar.
– Laget har trent på banen i hele februar, så banen vår er helt topp. Her er det ingen problemer, beroliger Håndlykken.
Han innrømmer at det har vært stressende å rekke serieåpningen, men mener ikke det kommer av at sesongen starter tidlig.
– Vi har vært stresset, og vi har jobbet hardt. Men sånn er det hvert år. Det har vært litt merarbeid med snøen, men det har egentlig vært veldig likt stressnivå som de andre årene. Stresset kommer mer av at vi har en deadline vi må rekke, sier Odd-lederen.

– Tredje uke med aktivitet

Strømsgodset skal ta imot Stabæk på Marienlyst. Stabæk har allerede fått sin kamp i andre serierunde utsatt, men ifølge arrangementsjef i Godset, Ståle Gundersen, behøver ikke bærumsklubben å frykte at også første kamp må utsettes.
– Hvis kampen ikke blir spilt i kveld, er det ikke på grunn av banen, i hvert fall, sier Gundersen, og forteller at Drammen kommune, som eier banen, har jobbet hardt for å få anlegget klart til søndagens kamp.
Det bekrefter banesjef Tor Gundersen.
– Vi går inn i den tredje uken med fotballaktivitet på banen. Jeg var mer nervøs for den siste kampen vi hadde i fjor, enn for den som skal spilles i dag, sier banesjefen.
Godset-laget har altså trent på banen i en stund allerede. De hadde sin første trening på kunstgresset i midten av februar. Hele klubben er derfor lite bekymret for selve gresset, men mer spent på hvordan det vil se ut på tribunene.
– Det største problemet til kveldens kamp blir å trekke folk. Det er der vi merker det er tidlig, for selv om matten er klar, er området rundt dekket av snø. Og temperaturene er heller ikke noe særlig å sitte ute i, så jeg tror mange vil foretrekke TV-sendingen i dag, sier arrangementsjef Gundersen.

Garanti fra Start

I Kristiansand skal de vintervante tromsøværingene gjeste Sør Arena. Til tross for at det har snødd jevnt, sa administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, til Starts nettsider klokken 12 at publikum bare måtte kle seg godt, så var alt klart til kamp.
– Jeg kan nesten garantere at det blir kamp nå. Vi har god kontroll. Banen er grønn, varm, jevn og myk nå. Det er også meldt mindre snø utover dagen, sier han til ikstart.no.
Han understreker imidlertid at det er dommeren som har det siste ordet om kampene blir avholdt eller ikke, men at det fra klubbens side ikke er noen tvil om at det blir spilt kamp.

Annen farge på ballen

Lillestrøm, som måtte utsette mesterfinalen som skulle vært spilt på Åråsen 5. mars, har søndag reist til Bodø for å møte Glimt. Avisa Nordland melder at snøen har lagt seg på Aspmyra, men arrangementsansvarlig Kent Andre Aagnes sier til avisen at det blir kamp.
Sjansen skal imidlertid være stor for at det blir valgt en annen farge enn hvit på matchballen.
Eurosports kommentator, Petter Bø Tosterud, melder fra Molde at det er gode forhold på banen, og at det ikke er noe bekymring rundt avholdelsen av kampen mellom romsdalslaget og gjestene Sandefjord der.
Se bilde av Aker Stadion her. Saken fortsetter under.
Litt senere enn de andre kampene søndag kveld, klokken 20, skal Rosenborg møte Sarpsborg i Østfold. Der har det snødd jevnt i formiddagstimene, men de skal ha god kontroll på banen. Se video fra Sarpsborg i 16-tiden her:
Mandag settes det punktum for den første runden, i første omgang - fram til Ranheim og Brann blir spilt. Da gjester Vålerenga Kristiansund. Nærmere oppdatering på den kampen kommer mandag, men ingenting tyder på at den kampen ikke skal spilles.
  • Alle kampene i Eliteserien ser du på
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12