Sandefjord-Stabæk 1-1:
Kampen stod og vippet på 1-1 etter scoringer fra Tonny Brochmann og Joakim Olsen Solberg. Ti minutter gjenstod på kampuret og Franck Boli satte fart.
Etter å ha revet seg fri alene med Sandefjord-keeper Eirik Johansen, serverte ivorianeren til lagkamerat Ola Brynhildsen på blank kasse og hele stadion trodde Stabæk skulle ta ledelsen. Slik gikk det ikke.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56
Unggutten klarte på utrolig vis å tråkke på ballen en meter fra mållinjen. Like bak kom lagkamerat og forrige sesongs Stabæk-toppscorer Ohi Omoijuanfo stormende til og rotet bort mulighet nummer to også.
Like etter ble Brynhildsen byttet ut og måtte se kampen ebbe ut til 1-1.
Se den utrolige situasjone i videovinduet (saken fortsetter under):
Etter kampen var Stabæk-spilleren alt annet enn fornøyd med egen prestasjon.
– Jeg hadde en helvetes fart inn mot mål, og så vet jeg ikke helt hva som skjedde. Det er utrolig dritt. Det ser ut som at jeg blir taklet bakfra da jeg skulle avslutte, men det er ikke noe som forsvarer det. Det er helt jævlig, sa Brynhildsen til Eurosport etter kampen.
Bommen var så utrolig at Stabæk-trener Toni Ordinas ikke klarte å unngå å trekke på smilebåndet da han ble spurt om situasjonen etter kampen.
– Det ender kanskje på YouTube, det der. Vi får se. Men jeg synes han gjorde en god kamp. Han får mer og mer efraring og vokser på det, sa Ordinas.
I Eurosports Fotball Direkte-studio var panelet også overrasket over kjempemissen, men tok unggutten i forsvar. De mente nemlig at Stabæk-spilleren skulle hatt straffe.
– Det skulle vært straffespark. Det ser ut som han blir hektet bakpå hælen her. Og her snakker man virkelig om å frata noen en åpenbar målsjanse, så da skulle det også vært rødt kort, sa Myhre.
Se sammendrag fra kampen her! Artikkelen fortsetter under videoen.

Stabæk holdt til uavgjort etter sjansesløseri på tampen

Ropte på straffe

Like etter var det Sandefjord-innbytter Pontus Engbloms tur til å rope på straffe, men nok en gang lot Tore Hansen situasjonen passere.
– Det føltes som jeg skulle hatt straffe der. Det føltes som han hektet meg og jeg kunne rukket ballen. Jeg skjønte ingenting, sa Engblom.
Eurosports fotballekspert Myhre var ikke i tvil om hva han syntes om kamplederens innsats.
– Det er enormt svakt av dommeren. Den første situasjonen er vanskelig å se, men denne er soleklar. Det skulle vært to straffespark og to røde kort som ikke ble tatt, sukket en oppgitt Myhre.
På overtid hadde Omoijuanfo nok en mulighet til å sikre Stabæk alle tre poengene, men storscorerens heading ble stoppet på mesterlig vis av Johansen i Sandefjord-buret.
Både Sandefjord og Stabæk har en utsatt kamp hver. Dermed har lagene kun spilt tre kamper hittil i sesongen. Sandefjord står med fire poeng, mens Stabæk har to.
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 KLOKKEN 17:59
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 KLOKKEN 20:01