• Se Strømsgodset – Tromsø på Eurosport Player søndag kl. 18.00. Få tilgang her!
– Robert Taylor har tatt Eliteserien med storm, sa Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth i Deadline Day-sendingen 16. august.
Finnen, som inntil nå har vært på lån hos Tromsø, toppet Gauseths liste over vintervinduets fem beste Eliteserie-signeringer. Mjøndalen-spilleren håpte at overgangen ville gjøres permanent i løpet av høsten.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Det er virkelig bra for Tromsø og for ligaens del. Han har vært lysende så langt denne sesongen.
Nå har Gauseth fått sitt ønske oppfylt. Fredag morgen offentliggjorde Tromsø i en pressemelding at de har signert Taylor på permanent basis.
– Det har ikke vært noen hemmelighet at vi har ønsket å få Robert på en langsiktig avtale ut fra det han har vist i år. Vi er derfor veldig fornøyd med å lande både den personlige kontrakten og avtalen med AIK om kjøp av Robert, sier sportssjef Svein Morten Johansen.
Vingbacken har signert på en kontrakt som strekker seg ut 2021. Tromsø hadde opsjon på kjøp som en del av låneavtalen med AIK, og har nå benyttet seg av denne.
– Det er en stor lettelse. Det var har vært et mas i media om dette veldig lenge, til og med før det var snakk om at TIL skulle kjøpe meg. Folk har snakket mye om det, så det har også bidratt til at dette har vært noe jeg har måtte tenke mye på. Nå han jeg fokusere 100 prosent på TIL og jeg slipper å tenke på hva som eventuelt ville skje etter sesongen, sier Taylor selv.
Han peker på flere grunner som gjorde at han nå velger å bli i Nordens Paris.
– Dette er riktig for meg, så jeg veldig glad for det ble slik. Jeg trives veldig godt i laget, jeg liker atmosfæren rundt stadion og TIL er et god plass for meg med tanke på at jeg vil bli en enda bedre fotballspiller. Jeg har bare lyst å spille kamper og utvikle meg videre før jeg kan bli klar for en større liga.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43