Populære sporter
All sport
Vis alt

Utestengt i karrierens største kamp – slik vil han hjelpe Brann

Jonas Moen Rye

Publisert 25/10/2018 klokken 09:55 GMT+2

Fredrik Haugen må se søndagens storkamp mot Rosenborg fra tilskuerplass. Det skal ikke stoppe ham fra å hjelpe laget.

Haugen

Foto: Scanpix

BERGEN (Eurosport.no): Branns Fredrik Haugen pådro seg sesongens fjerde gule kort og er dermed uaktuell for spill når Rosenborg kommer på besøk søndag.
Midtbanespilleren legger ikke skjul på at det er frustrerende å miste en av karrierens aller største kamper.
– Det sier seg selv at det er kjipt. Det er en kamp alle fotballspillere har lyst til å spille, sier han til Eurosport.no etter onsdagens trening.
(Saken fortsetter under):
Men selv om han ikke kan være med å bidra på banen søndag, har ikke 25-åringen noen planer om å være statist i sesongens viktigste uke.
– Jeg skal bidra til at det blir en god treningsuke, og få gutta der de skal være mentalt før kampen. Jeg tror ikke det avgjør om vi vinner kampen, men jeg kommer nok til å være i garderoben før kamp, og helt sikkert i pausen også. Det sier seg selv at jeg vil være der og «backe» lagkameratene mine, sier han.
– Får du lov til det?
– Jeg vet ikke om det er lov, men jeg gå nå inn. Det håper jeg går fint. Jeg er nødt til det i en så viktig kamp.
Haugen er usikker på om han kommer til å befinne seg sammen med supporterne underveis i kampen, da klubben kanskje har andre ønsker for hvor han skal være, men understreker viktigheten av at hele «Stadion» står sammen når lagene inntar gresset søndag.
– Det er ikke sånn at Rosenborg har vært noe bedre enn oss. Vi må gå på banen og tørre å gjøre det vi kan. Vi har alle muligheter til å vinne den kampen. Hvis vi går i strupen på de, både de som spiller og supporterne, så tror jeg vi tar tre poeng, sier han.
– Og hvis det blir tre poeng, blir det også seriegull da?
– Det er fortsatt tre kamper igjen, tre kamper der jeg også får være med å bidra. Jeg hadde nok slitt mer hvis dette var siste seriekamp. Men jo, da har vi i hvert fall enda bedre muligheter og alt i våre hender, sier han.
Sett denne ukens Eliteserie-podcast?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame