STORO (Eurosport.no):
Moi og Rosted har begge tatt steget til utlandet fra Eliteserien. Felles er også at begge har en fortid i Sarpsborg 08.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Nå tyder mye på at flere spillere fra Østfold-klubben kan følge i deres spor.
Rosted forlot Eliteserien i januar til fordel for Gent, og har spilt med de fleste av Sarpsborg 08s spillere. Han spår hvilken spiller som vil være mest aktuell for et salg.
(Se hva spillerne sier her! Saken fortsetter under):

Sender invitasjon

– Det er vel «Doff» Zachariassen. Han scorer masse mål, løper mye og får veldig mye skryt. Det er fortjent. Han har gjort det bra, sier Rosted til Eurosport.no.
– Hva vil være et riktig steg for en spiller som han?
– Jeg håper han kommer til Belgia da. Han kan komme til en av klubbene rundt meg eller klubben min. Det hadde vært fint for meg. Det er en fin liga å komme til etter Eliteserien. Nederland og Belgia er et fint mellomsteg.
Moi tok steget til Molde etter Sarpsborg 08. Deretter gikk han til Basel, før han i sommer reiste til Premier League og Southampton.

– Det er flere som har det inne

Hva som skjer på hjemmebane går Elyounoussi likevel ikke glipp av.
– Som en sarping med blått hjerte synes jeg det er veldig kult. Jeg er veldig stolt over det klubben har fått til i løpet av ti år. De har fått til så mye på kort tid, sier Moi.
24-åringen trekker frem kollektivet, men nevner spillere som Kristoffer Zachariassen, Patrick Mortensen, Rashad Muhammed og keeper Aleksandr Vasyutin.
– Det som er med Sarpsborg er at det er godt kollektiv. Det er mange gode individer, men det er kollektivet som gjør at de tar tre poeng. De er flinke til å spille hverandre gode, sier Moi til Eurosport.no.
– Det er vanskelig å si hvem som skulle ta steget ut. Det er flere som har det inne, og kunne gjort det bra i utlandet.
Rosted er også rask med å legge til Patrick Mortensen og Jon-Helge Tveita som spillere som har gjort det bra, og nevner samtidig et annet stortalent.
– Med tanke på alder og sånt er det nok Heintz utenom Doff som sikkert er veldig interessant for andre, mener landslagsstopperen.
Sarpsborg 08s neste kamp i Eliteserien er borte mot Molde 20. oktkber. Oppgjøret vises på Eurosport Player og MAX med avspark 15.30.
Sett denne?
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Eliteserien
Lå under 0-2 til pause for Molde – Viking-debutant senket tabellederne: – Det er galskap
15/08/2021 PÅ 18:04