Scanpix

Utenlandske klubber snuser på «Smaradona»: – Vi lukker ingen dører

Utenlandske klubber snuser på «Smaradona»: – Vi lukker ingen dører

04/12/2018 16:08Oppdatert 04/12/2018 17:08

Arnor Smarasons agent har snakket med klubber i Asia, MLS og litt sørover i Europa. Nå vil spilleren avvente noen uker med å bestemme hvor fremtiden ligger.

  • Kvalik til Eliteserien: Se Stabæk – Aalesund onsdag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge

Hvor Lillestrøms målfarlige angriper, Arnór Smarason, spiller neste sesong er ikke avvklart. Islendingen kom fra Hammarby til LSK i sommer og signerte en kontrakt ut året med de gulkledde.

I høst har han vært en svært viktig brikke for trener Jörgen Lennartsson. På 13 kamper har han levert sju scoringer og èn assist.

– Vi venter litt og ser om det kommer noe konkret

Spillerens agent bekrefter at flere klubber har sett på angriperen i høst og at han har hatt samtaler med utenlandske klubber - uten at det foreløpig ligger noen konkret på bordet.

– Det er mange klubber som viser interesse for Smarason. Jeg har hatt samtaler med klubber i Asia, MLS og litt sørover i Europa. Vi venter litt og ser om det kommer noe konkret derfra, før noe annet skjer, sier Risp til Eurosport.no.

Smararson befinner seg for tiden på ferie etter endt Eliteserie-sesong og en avgjørelse ligger noen uker frem i tid. Agenten avviser ikke at islendingen fortsetter på Romerike.

– Lillestrøm er fortsatt en klubb som er aktuell. Vi lukker ingen dører, sier Risp.

  • Kvalik til Eliteserien: Se Stabæk – Aalesund onsdag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge

Se videoen fra siste serierunde. Saken fortsetter:

Video - Går av skaftet når både LSK og Stabæk scorer

01:38

– Ønsker at han skal fortsette i LSK

Sportssjef i Lillestrøm, Simon Mesfin, er klar på at de ønsker å gi angriperen tid for å bestemme seg for fremtiden.

– Vi er i en god dialog med ham. Det er ikke så lenge siden han kom til klubben og hele veien har vi hatt en fin dialog med ham og agenten. Vi tok en prat med ham før han forlot åstedet etter siste serierunde. Vi ønsker at han skal fortsette i LSK og har ikke fått noe inntrykk på at det er umulig. Vi har samtidig forståelse for at han må ta noen runder på fremtidsplanene og at det kan være at han bytter klubb, sier Mesfin til Eurosport.no.

Han roser spilleren for måten han tok tak i klubbens situasjon etter at han kom i sommer. Da lå Lillestrøm på trygg grunn på en 13. plass, men med lik poengsum som Stabæk og Start som lå på henholdsvis 14.- og 15. plass. Angriperen bidro sterkt til at Lillestrøm også spiller i Eliteserien i 2019.

– Det er ingen tvil om at når han kom inn på sensommeren var han en som tok lederskapsrollen i laget. Han har vært med å løfte det sammen med laget og han var viktig i jobben med å holde plassen, sier Mesfin.

  • Kvalik til Eliteserien: Se Stabæk – Aalesund onsdag klokken 17.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge

Video - Eurosports Eliteserie-podcast: Årets lag, cupfinale og hva skjer med Start neste år?

01:15:05
0
0