Ustoppelige Ruud ga Fagermo rett: – Begynner å bli useriøst

Oppdatert 22/09/2018 klokken 20:32 GMT+2

Espen Ruud klarer ikke å slutte og score mål, men trengte lørdag hjelp av tidligere Vålerenga-spiller Torgeir Børven for å sikre tre poeng.

Ruud Børven

Odd-Vålerenga (3-2):
Espen Ruud fortsatte scoringsrekken, men Torgeir Børven ble kampens store spiller da han senket gamle lagkamerater med to scoringer i Odds 3-2-seier over Vålerenga lørdag kveld.
– Det er godt å slå tilbake etter å ha blitt tatt av i pausen to ganger. Det var en fortjent lagseier, sa en sliten matchvinner til Eurosport etter kampen.
– Vi henger litt i tauene de siste minuttene, men det hjelper å ha to gode keepere i stallen.
Dobbelen sender Børven, som har slitt foran mål denne sesongen, opp i fem mål totalt.
– Jeg håper jeg er på gang nå. Jeg får ta en kamp av gangen, prøve og nullstille og være klar for å gi alt hver kamp, så får vi se hva det blir til slutt, sa Børven.
Men før Børven stjal showet, var det brennhete Ruud som stod frem.
Se intervjuet med Børven (saken fortsetter under):

Fagermo fikk rett

– Jeg tror Bård Finne må løpe hjemover etter Espen Ruud i dag, sa en offensiv Dag-Eilev Fagermo før kampen.
Den spådommen skulle Odd-treneren få svært rett i.
Men selv om det var Ruud som åpnet scoringsballet, var det Finne som markerte seg først.
VIF-kanten dro seg inn fra venstre, men fant ikke det lengste krysset med avslutningsforsøket.
Den første halvtimen bar preg av to trenere som kjenner hverandre godt. Både Ronny Deila og Dag-Eilev Fagermo hadde gjort hjemmeleksene, noe som førte til svært få målsjanser.
Beholdningen ble et stilstudie i Mohammed Abus overblikk og briljans sentralt på midtbanen til Vålerenga.
Men da klokken bikket 30 minutter spilt begynte det å skje ting.
Torgeir Børven kunne sendt vertene i føringen da han var først på et innlegg fra brennhete Espen Ruud, før blåtrøyene svarte i andre enden med Amin Nouri, men ingen VIF-angripere maktet å få avsluttet høyrebackens gode innlegg.
Se sammendraget fra kampen. Saken fortsetter under videoen:

Børven effektiv mot Vålerenga

Seks mål på seks kamper

Like etter var det Ruuds tur til å vise seg frem.
Ruud løp seg fri fra Finne og sendte vertene i føringen med et godt plassert skudd fem minutter før pause.
– Hva skal de med spiss i Skien når Espen Ruud gjør som han gjør. Fagermo får mer enn han kan drømme om av høyrebacken sin, utbrøt Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.
Det var høyrebackens sjette scoring på like mange kamper.
– Det begynner snart å bli useriøst nå, men det er gøy, sa en fornøyd Ruud til Eurosport da han gikk til pause.

Oppgitt Deila fikk svar

Vålerenga-trener var alt annet enn fornøyd med lagets prestasjoner de første 45 og litt til.
– Det er langt under pari fra oss. Vi må opp mange hakk hvis vi skal klare å vinne denne kampen her, sa Deila.
Det tok ikke mer enn to minutter før lørdagens bursdagsbarn fikk svar på tiltale.
Finne og Sam Adekugbe utnyttet et brudd høyt i banen, og spilte seg fint fri på venstrekanten. Sistnevnte sendte avgårde en markkryper som traff perfekt for Chidera Ejuke, og kantspilleren hadde få problemer med å sette inn 1-1.
Hjemmelaget lot seg ikke knekke av VIFs pangåpning på omgangen, og var nær ved å slå tilbake ved både Børven og mannen med Telemarks frekkeste villa, Elba Rashani.
Se ukens episode av Bernt besøker her (saken fortsetter under):

To scoringer på to minutter

Et gammelt jungelord sier at alle gode ting er tre, og det skulle stemme for Børven.
Den tidligere Vålerenga-spilleren sørget for 2-1-ledelse da han løp seg fri på et frispark fra hvem andre enn Espen Ruud.
Gleden for hjemmepublikummet var imidlertid kortvarig.
Bård Finne var ute etter å revansjere sin svake inngripen før 1-0-scoringen, løp seg fri og nærmest kopierte avslutningen til Ruud i førsteomgang. 2-2!

Børven-show

Børven var imidlertid ikke mett, og sørget for 3-2 med tolv minutter igjen på kampuret.
Til tross for iherdige forsøk klarte Vålerenga aldri å slå tilbake en tredje gang, og alle poengene ble igjen i Skien.
Seieren sender Fagermos mannskap forbi Vålerenga på Eliteserie-tabellen med bedre målforskjell.
Slik startet lagene:
Odd: Myhra - Ruud, Hagen, Bergan, Risa - Samuelsen, Hoff, Kitolano - Nije, Børven, Rashani
Vålerenga: Larsen Kwarasey - Nouri, Tollås, Carvalho, Adekugbe - Abu, Fredheim Holm, Israelsson - Ejuke, Johnson, Finne.