• Se Odd - Molde søndag 2. september klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
– I mitt hode så skal han inn på landslaget. Gutten er fysisk feil: Han for rask, for sterk og for ung, sier Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth.
Tirsdag tar landslagssjef Lars Lagerbäck ut troppen til Nations League-kampene hjemme mot Kypros og borte mot Bulgaria. Gjennom gruppespillet som avsluttes i høst kan Norge sikre seg en EM-plass.
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37

– Maltrakterte dem

Nå mener Gauseth at Moldes store gullkalv, som er klar for Red Bull Salzburg etter sesongen, er moden nok til å være med i det ypperste selskap etter sommerens herjinger. Spissen står med ni scoringer i Eliteserien og tre scoringer i kvalifiseringen til Europa League.
– Jeg kommenterte kampen mot Zenit torsdag. Han maltrakterte etablerte landslagsspillere som Artem Dzyuba og Igor Smolnikov, som spilte VM i sommer, i duellene. Hvis vi i Norge ikke har råd til å ta med en slik spiller på landslaget, da står det fantastisk til i norsk landslagsfotball, sier Gauseth.
  • Lad opp til Eliteserien og følg hele runden: Se Fotball Direkte søndag fra klokken 17.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Tarik Elyounoussi, Bjørn Maars Johnsen, Joshua King, Alexander Sørloth og Ola Kamara er spissene Lagerbäck har valgt i de siste uttakene. Gauseth mener Håland ikke er noe dårligere enn for eksempel Sørloth og tror Molde-spissen kunne fungert i en rolle som joker for landslagssjefen.
– Fotball er ferskvare. Akkurat nå kan han komme inn i de kampene og kan påvirke et kampbilde i mye større grad enn Sørloth. Alder har ingenting å si, sier Gauseth.
Se hele diskusjonen. Saken fortsetter under videoen:

Ohi uenig med Gauseth

Men Eliteserie-eksperten får lite støtte av Stabæk-spiss Ohi Omoijuanfo, som mener Håland ikke bør inn i troppen til Lagerbäck akkurat nå.
– Han må vente litt. Nå kommer det utrolig viktige kamper. Det er ikke vits i å presse ham inn der så tidlig. De spissene som er der nå har prestert godt. Jeg ser ikke poenget nå, sier Stabæk-profilen.
  • Se Odd - Molde søndag 2. september klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Heller ikke Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud mener Molde-pissen bør bli med Norges beste ennå, og ser heller at spissen får prøve seg på U21-landslaget.
– De har hatt fire spisser på landslaget som har gjort det veldig bra den siste tiden. Spesielt tre av de med King, Sørloth og Maars Johnsen. Så er det en liten gruppe bak der Tarik Elyounoussi, Fredrik Gulbrandsen og Ohi. Nå har de prestert så bra at det ikke er vits i å pushe inn en 18-åringen bare fordi han har spilt et par gode kamper i Eliteserien. Han er et kjempespennende talent, men hvorfor skal vi hive ham inn nå? Ting fungerer, sier Tosterud.
– Det kommer viktige U21-kamper han kan prøve seg i. Han har ikke U21-kamper en gang.
Sett denne analysen?
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10
Eliteserien
Eikrem spekulerer i Berg-spill og skamroser rivalen
26/10/2021 PÅ 21:29