Juventus skal være villige til å betale nærmere 50 millioner kroner for Moldes stjerneskudd Erling Braut Håland.
Det melder TV 2 mandag kveld. Kanalen har vært i kontakt med Il Tempo-journalist Alessandro Austini.
– Juventus lyttet til Moldes krav, som ligger rundt fem millioner euro (ca. 48 millioner kroner), og er klare til å fullføre handelen for mer eller mindre denne prisen. Møtet omtales som godt og de venter nå på utvikling i saken, sier Austini til TV 2.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
Juventus skal ha solide forventninger om å få godtatt et bud på nærmere 50 millioner kroner. Håland takket i vinter nei til storklubben fra Torino, men italienerne har ikke gitt opp kampen om stortalentet.
Austini la ut følgende melding på Twitter mandag kveld (saken fortsetter under):
Håland har scoret åtte mål på 14 kamper for Molde i Eliteserien denne sesongen. Nylig scoret han fire mål mot Brann. 17-åringen (fyller 18 år 21. juli) fulgte opp med to mål mot Vålerenga i helgen.
– Sportssjef Fabio Paratici, som for øyeblikket er opptatt med Cristiano Ronaldo-overgangen, sendte en av sine mest betrodde menn til Molde. Juventus-representanten var til stede på kampen mot Vålerenga og hadde mandag et møte med Molde og spillerens agent, sier Austrini til TV 2.
Den italienske journalisten antyder at Håland er tiltenkt en rolle på det nyopprettede 2.-laget til Juventus, som skal spille i Serie C (nivå tre).
Sportssjef i Molde, Øystein Neerland, ønsket ikke å kommentere informasjonen overfor TV 2 tirsdag morgen.
Eurosport.no vet at Juventus, representert ved akademisjef Federico Cherubini, var en av klubbene som var til stede på tribunen mandag da Håland scoret to mot Molde.
Forrige uke var Eurosport.no i kontakt med speider Stig Torbjørnsen. Han mente Molde kunne forvente seg langt høyere summer for det 17 år gamle stortalentet.
– Man kan bruke to gode sammenligninger for å forsøke å prissette Erling Braut Håland: Emre Mor som gikk fra Nordsjælland til Dortmund og kostet 9-10 millioner euro, og Alexander Isak som gikk fra AIK til samme klubb for omtrent det samme.
– Etter min vurdering er Braut Håland i den ligaen. Han kommer fra et litt svakere land enn Danmark og Sverige, men holder samme alder og er akkurat i den samme kategorien. Alle angripere, rundt samme alder da de to førstnevnte gikk. Sånn sett er det ganske enkelt å plassere han, men det er likevel nesten helt umulig å sette en pris på en spiller, sa Torbjørnsen da.
(NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05