Det tetter seg til i toppen av tabellen og det er mye som tyder på at det kan bli en spennende innspurt på årets Eliteserie-sesong. Rosenborg leder tabellen med 46 poeng etter 21 serierunder, det er to poeng mer enn Brann som ligger hakk i hæl med 44 poeng og Haugesund som ligger på tredjeplass.
Da Eurosport.no møtte den tidligere Rosenborg-spilleren Jonas Svensson på landslagstreff denne uken, var han ikke i tvil om hvem som kom til å ta gullet.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Jeg tror Rosenborg tar det til syvende og sist. Brann har signert noen spillere nå, og mistet Sivert (Heltne Nilsen), men jeg klarer ikke å se at de snyter Rosenborg for seieren, sier Svensson til Eurosport.no.
Han husker selv hvordan tiden i Rosenborg var og han ser ikke at noen av Brann-spillerne kunne gått inn på RBK-laget.
– Da blir det litt sånn at over tid så tror jeg ikke de klarer å hamle opp med Rosenborg og nå spiller Rosenborg bedre. Jeg registrerer at de endrer litt formasjon og det må være lov i Trøndelag også. Fotballen har gått videre og hvordan formasjonen er, er bare et tall. Nå spiller de offensiv og fin fotball, så da håper jeg det blir gull og at supporterne er fornøyd, sier en selvsikker Svensson.
Tidligere Strømsgodset-spiller Stefan Johansen, som nå spiller i Fulham, sier han også får litt tid til å følge med på norsk fotball.
– Nå er det to lag i gullstriden og det er lenge siden det har vært sånn at noen har utfordret Rosenborg så det er selvfølgelig artig, sier Johansen til Eurosport.no.
Men han vet ikke hvilket av de to lagene som kommer til å stikke av med gullet.
– Jeg synes det er artig for norsk fotball at noen utfordrer Rosenborg. Det blir ikke samme stemningen å vinne gullet hvis du vinner det seks-syv serierunder før slutt. Jeg husker selv når vi vant med Strømsgodset, da var det siste serierunde og det smaker ekstra godt. Det er artig at det er litt konkurranse, sier Johansen.
  • Se Vålerenga - Rosenborg søndag 16. september kl. 20.00 på Eurosport Player og TVNorge.
Se hele intervjuet med Stefan Johansen her:
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09