• Se Stabæk - Molde søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 2
– Jeg tror det kommer til å være befriende. Han kommer til å få en god høst, sier Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud.
Lørdag ble det klart at Erling Braut Håland blir Red Bull Salzburg-spiller fra nyttår. 18-åringen har signert en femårskontrakt med klubben, men Molde får beholde ham ut sesongen. Med fremtiden spikret og overgangsspekulasjoner lagt død, tror Skullerud at Håland kan blomstre i Molde-drakten og skyte laget inn i gullkampen.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
– Han er den som avgjør kamper for dem. Senest torsdag sendte han de videre i Europa League-kvalifiseringen. Det er klart at han blir viktig for Molde i høst. Jeg har troen på at de kommer til å kjempe om gullet og det er viktig for Molde å beholde ham ut sesongen. Det er bra for begge parter. Han er i flyten i et godt lag, sier den tidligere Godset- og Molde-treneren.

– Salzburg vet at de har fått tak i en gullkalv

Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth tror Håland kan skyte Molde til toppen av tabellen. Allerede søndag møter Ole Gunnar Solskjærs menn Stabæk på bortebane.
– Å beholde ham ut sesongen er helt avgjørende for Moldes gullhåp. De har plutselig spisser som kan matche Rosenborg i Håland og Leke James. Du kan ikke vinne gull uten å ha spiser som scorer mål. Han ser helt fryktinngytende ut. Måten han maltrakterer all motstand på om dagen mangler omtrent sidestykke i norsk fotball. Forrige helg spiste han opp Wormgoor og Acosta, i midtuken var han enorm mot Hibernian. Om ikke Daniel Granli og Vadim Demidov har spent fast bilbelte, må de gjøre det nå, sier Gauseth.
  • Lad opp til Eliteserien og følg hele runden: Se Fotball Direkte søndag fra klokken 17.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Skullerud mener hele Molde-laget begynner å sette seg. Også han tror Leke James vil blomstre.
– Molde har en erstatter på plass. En spiller som Leke James kan gjøre Molde like gode. De har allerede noen på plass og nå har de en ellever som fungerer bra.
Gauseth gleder seg til å følge utviklingen til stortalentet.
– Salzburg vet at de har fått tak i en gullkalv. Allerede nå er han dominerende i alt han foretar seg fra Eliteserie til ungdomsmesterskap og kvalifisering til Europa. Klarer de ikke å videreforedle han til en europeisk toppspiller, har ikke klubben gjort jobben sin, sier Mjøndalen-spilleren.
Sett denne saken fra tidligere i sommer med Erling Braut Håland? Saken fortsetter under videoen:

– Ingen som himler med øynene av slike summer i Europa

I fjor spilte Red Bull Salzburg semifinale i Europa League og kom til gruppespillet i Champions League. Denne sesongen er det kun Røde Stjerne som står i veien for et nytt gruppespill i den gjeveste europacupen. Skullerud mener at Håland har gjort et fornuftig valg.
– Jeg tror ikke nivået er veldig mye høyere der enn i en norsk toppklubb. Salzburg er en stor klubb som kvalifiserer seg til spill i Europa. Det viktigste for ham er å få spille. At han får bra med spilletid både i serien, men også ute i Europa.
– Snakk om store summer, 60 millioner kroner nå og 40 millioner kroner i ulike klausuler, kan det sette et press på ham?
– Det kan det, men samtidig er det ikke gale summer lengre. Men for norske klubber er det store summer og det er fantastiske penger for Molde. Men ute i Europa er det ingen som himler med øynene av slike summer.
  • Se Stabæk - Molde søndag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Pluss 2
Sett den siste episoden av Bernt besøker Reka?
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53