BERGEN (Eurosport.no): Etter en tilvenningsperiode i Bergen og Brann, har Christian Eggen Rismark spilt seg inn i serietoerens lag de siste to kampene.
27-åringen har gjort sine saker bra og imponert ledelsen i klubben, særlig med sine ballspillende egenskaper.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
Søndag venter Rosenborg i et ordentlig toppoppgjør i Bergen, men trønderen er klar på at det ikke betyr noe særlig for ham hvem som står på andre banehalvdel.
– Det er mange som spør meg om det, men jeg legger ikke så veldig mye vekt på det. Jeg kjenner Pål André Helland, men ellers kjenner jeg ikke så veldig mange der. Jeg er jo Ranheim-gutt.
– Det blir artig å spille et toppoppgjør, men om det er mer spesielt fordi det er Rosenborg er jeg usikker på. Vi skal gjøre alt vi kan for å vinne uansett, sier han til Eurosport.no.
Den tidligere Ranheim-spilleren legger ikke skjul på at han en gang i tiden fulgte Rosenborg tett, særlig i tiden da hans bestefar Nils Arne Eggen var hovedtrener. Men ettersom midtstopperen selv har skapt seg en karriere i Eliteserien, har fokuset endret seg.
– Da jeg var yngre så var jeg naturligvis RBK-supporter. På grunn av mine familierelasjoner så har jeg jo fulgt med Rosenborg. Men de siste årene har jeg vært i Ranheim og da får man mer fokus på seg selv. Jeg tror det er andre som synes det er mer spesielt enn jeg gjør.
Se hva Branns midtstopper hadde å si om egen rolle her (saken fortsetter under):
Han har likevel ofte kontakt med bestefar Eggen, som har gitt ham både råd og rettledning på veien mot norsk toppfotball. Også etter han signerte med Brann har Rosenborgs «syvende far i huset» latt høre fra seg.
– Vi har hatt kontakt etter at jeg skrev under for Brann. Vi har pratet generelt om fotball, og om livet ellers, sier Eggen.
Selv om de jevnlig prater fotball, forteller Eggen Rismark at det denne uken har vært mer stille fra trøndelag.
– Nå denne siste uken tror jeg han holder seg litt unna. Det tror jeg er bra for alle.
– Er du redd for at han skal påvirke deg?
– Han er ganske rutinert i gamet her, så han vet hva han skal si, smiler Brann-stopperen, før han legger til:
– Men for min egen del, og for Rosenborg sin del, så tror jeg det er greit at han holder kjeft for en gangs skyld.
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
17/10/2021 PÅ 16:59
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04