Populære sporter
All sport
Vis alt

Tror Bendtner forsvinner fra Rosenborg

Jacob Sundblom Nygaard

Oppdatert 15/06/2018 klokken 19:27 GMT+2

Dansk kommentator tror ikke Nicklas Bendtner spiller i Eliteserien i høst.

Nicklas Bendtner

Foto: Scanpix

Det var Adresseavisen som omtalte saken først.
For to serierunder siden ble Nicklas Bendtner skadet mot Brann. Skaden gjorde at han ikke å bli hundre prosent frisk til Åge Hareides endelige VM-uttak 4. juni, slik at angrepsspillerens store mål om å spille VM gikk i vasken.
Tidligere har spilleren med 81 landskamper og 30 scoringer vært klar på at en av hovedårsakene for at han valgte Rosenborg foran 2017-sesongen var å komme seg til VM i Russland. Nå lurer mange på hva som vil skje med Eliteseriens største stjerne.

– Fremdeles salgbar vare

I forrige ukes Eliteseriepodcast uten Rekdal, uttalte Christian Gauseth at han tror Bendtner kan komme til å forlate Trondheims-klubben.
– Det er ikke slik at Nicklas Bendtner ikke er en salgbar vare fordi han ikke kom seg til VM. Markedsprisen synker naturligvis, men jeg tror likevel han kan forsvinne fra Rosenborg, sa Gauseth.
Nå får Gauseth støtte fra en som følger dansk fotball tett.
Adresseavisen har spurt kommentator i den danske avisen Berlingske Tidende, Søren Hanghøj Kristensen, om Bendtners fremtid. Han mener mulighetene for en overgang til en storklubb ble betydelig svekket da VM-billetten røk, men tror likevel ikke Bendtner blir å finne i Eliteserien i høst.
– Samtidig er jeg temmelig sikker på at han ikke spiller for RBK i høst. Og om det kommer et tilbud fra en mellomstor klubb i Europa, eller om det kommer fra for eksempel Kina eller USA. Det får vi se, sier han til Adressa.

Innbytter mot TIL

Det har blitt stilt spørsmålstegn til Bendtners motivasjon til å gyve løs på en høstsesong i Eliteserien.
– VM har vært en stor motivasjon for han. Det er det naturligvis for alle landslagsspillere. Men den situasjonen skal vi ta hånd om, og Nicklas skal ikke gjøre det alene. Vi skal ta vare på han, har Rosenborgs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye sagt til BT.
Til forrige serierunde var han frisk nok til å spille om lag et kvarter for Rosenborg da trønderne tapte 1-2 mot Tromsø.
Bendtner ble toppscorer i Eliteserien i fjor med 19 scoringer på 29 kamper. I 2018-sesongen har både han og Rosenborg slitt med å følge opp. Så langt står han med tre scoringer på 12 kamper, mens RBK ligger på tredjeplass i serien, syv poeng bak serieleder Brann.
Danmark og Åge Hareide spiller sin første VM-kamp mot Peru lørdag klokken 18.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame