Tromsø er Eliteseriens mestscorende lag med sine 14 mål. I løpet av sine tre første hjemmekamper har de holdt et snitt på 3,6 scorte mål per kamp. Men i søndagens kamp måtte hjemmelaget gå målløse av banen etter å ha møtt Kristiansund.
– Kristiansund skal selvsagt ha ære for at de holder nullen mot det mestscorende laget i Eliteserien, de har bøttet inn med mål på hjemmebane. Men selvsagt er det bekymringsverdig at så fort Åsen må ut, så stopper det en del av flyten og den rytmen Tromsø har i sitt spill, sier Eurosports ekspertkommentator Thomas Myhre.
  • Se kampen mellom Brann og Tromsø med Eurosport Player og på Eurosport Norge 20.00 søndag!
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55

Mister to kamper

Etter bare ti minutter på Alfheim stadion måtte Åsen ut med skade. 26-åringen var forbannet og frustrert da han ble byttet ut og innrømmet at treningsuken ikke har vært optimal fordi han har slitt med låret.
– Jeg håper det bare er en liten krampe. Jeg har slitt litt gjennom uken og har ikke trent for fullt. Det kjennes fint ut å gå på, men du kan ikke gå i fotballkamper. Du må også sprinte litt, men vi får ta en opptelling ut i uken, sa Åsen til Eurosport.no etter kampen.
Mandag meldte iTromsø at både onsdagens cupkamp mot Senja og helgens kamp mot Brann kommer for tidlig for Åsen.
– Skaden er ikke så alvorlig som vi trodde, men disse kampene spiller han ikke, sier TIL-trener Simo Valakari til avisen.
Åsen selv sier til iTromsø at han er optimistisk og håper å være tilbake om syv til ti dager.

Slik gjør Åsen Tromsø bedre

Midtbanespilleren har vært en sentral brikke i det offensive spillet til Tromsø i år, og har scoret to mål og servert lagkompisene hele fem ganger så langt i sesongen. Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen mener det derimot ikke var overraskende å se hvordan hjemmelaget raknet uten Åsen.
– Bekymringsfullt er en ting, men overraskende er det ikke. For Åsen har i lengre tid vært den som løper mye og da mye riktig. Han sliter og drar og skaper ubalanse hos motstanderen som gjør at det blir bedre for resten av laget og bedre kår for innlegger Morten Gamst Pedersen, forklarer han.

Angrepsspillet til Tromsø lugget etter Åsen-bytte

Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02