• Se kampen mellom Tromsø og Strømsgodset på Eurosport Player førstkommende søndag klokken 18:00.
Den tidligere Bodø/Glimt-, Rosenborg-, og Djurgården-spilleren har ikke fått nok spilletid i Vålerenga siden han kom dit før 2017-seongen, og klubbene er nå enige om en overgang for 24-åringen.
I en pressemelding fra klubben sier den offensive midbanespilleren at han gleder seg til å bidra for TIL.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 KLOKKEN 18:04
– Det føles bra å være her. Tromsø er spennende og en veldig bra mulighet for meg. Det er ikke noe problem å være fra Bodø. Det er mange av dem som har gjort dette før meg med bra suksess, så det går veldig fint, sier Berntsen i pressemeldingen.
Sportssjef Svein-Morten Johansen er fornøyd med signeringen av Bodøværingen.
– Vi er glad for å få på plass en nordnorsk spiller med lang og god erfaring til tross for at han er bare 24 år. Vi har sett på hvordan vi kan forsterke oss, så har vi sett etter fotballspillere, og han er en fotballspiller som forstår spillet, har god teknikk og gode ferdigheter, så han vil passe godt inn hos oss.

Fornøyd med overgangen

I Glimt og Rosenborg spilte Berntsen både indreløper, offensiv midtbane og kant, mens han i Djurgården spilte mye på venstrekanten.
– Vi har et godt lag fra før, men han vil være en veldig god forsterkning i gruppa som kommer til å bidra fra dag én. Han er fit og han er i form, og han spilte kamp for et par dager siden. En offensiv spiller som kan brukes i flere posisjoner, sier Johansen.
Berntsen debuterte for Bodø/Glimt like etter han fylte 17 år og han fikk 46 kamper før turen gikk videre til Rosenborg i 2012 etter en strålende sesong i 2011 for Glimt. Etter tre år i Trondheim gikk turen til Djurgården hvor han spilte 53 kamper og scoret åtte mål. I fjor ble han hentet av Vålerenga før uten gikk til TIL.
– Jeg har opplevd mye og håper nå å bidra med noe positivt og krige for klubben. Og så ser jeg frem til å få spille under Simo Valakari. Det jeg har sett og hørt er bare positivt. Den måten han ville spille på er en av hovedgrunnene til at jeg ville hit, sier 24-åringen.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 KLOKKEN 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 KLOKKEN 17:12