– De fleste utenlandske klubber ønsker spisser som scorer mange mål. Marcus er en spiller som en rekke klubber har fulgt i en årrekke. Det at han nå over tid spiller på et høyt nivå er selvfølgelig noe som blir lagt merke til, sier Pedersens agent Jack Karadas til Eurosport.no.
På fem kamper i serien har Pedersen funnet nettmaskene syv ganger. Før sesongen gjorde angrepsspilleren det klart at han ville score så mange mål som mulig før sommeren, for så å komme seg til en større liga.
– Jeg føler at jeg har noe ute å gjøre. Det finnes mange grunner for at jeg har lyst til å prøve meg på nytt, sa Pedersen til Eurosport.no i februar.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02

Gjør seg bemerket

Karadas forteller at Hamar-mannens forrykende scoringsform har gjort at flere har rettet blikket mot ham.
– Mange klubber har allerede merket seg hans prestasjoner denne sesongen, sier han.
– Har du fått noen henvendelser på ham ennå?
– Det er for tidlig for klubbene allerede nå å være konkrete i forhold til neste overgangsvindu.
Etter at kraftspissen scoret hat trick forrige mot Odd forrige serierunde var Christian Gauseth overbevist om at Pedersen bytter klubb da overgangsmarkedet åpner igjen.
– Dette ender til sommeren. Det er ingen sportssjefer i hele Eliteserien som har en enklere jobb med å selge spillere enn det Jostein Flo har akkurat nå, sa Eurosports fotballekspert i Fotballrunden-studio.
– Angrepsspillere som scorer mål vil alltid være de heteste salgsobjektene. Hvorvidt han er det aller heteste salgsobjektet i Eliteserien nå er vanskelig å si. Det får andre vurdere, sier Karadas.

– Holder mulighetene åpne

Agenten forteller at han er i jevnlig kontakt med klubber og opplyser om Godset-spissens situasjon og utvikling.
– Er det noen land eller markeder som er ekstra interessante? Er for eksempel Kina aktuelt dersom muligheten skulle dukke opp?
– Det blir en vurdering fra klubb til klubb. Marcus vil holde alle muligheter åpne, sier han, som mener Pedersens spillestil passer godt i de fleste ligaer.
På spørsmål om det er enkelt å markedsføre en spiller som tydelig har ytret at han vil bytte klubb, svarer Karadas slik:
– Ikke nødvendigvis. En overgang til utlandet avhenger av en rekke faktorer. En overgang må i første omgang være aktuelt og interessant for selgende klubb. Det må passe med timing, mulighet for å få erstatter og salgssum. Marcus vil selvfølgelig til enhver tid være lojal mot klubben han er under kontrakt med. De fleste klubber i de større ligaene er vel inneforstått med at norske spillere ønsker seg til utlandet.
Søndag ønsker HamKam-produktet å fortsette målshowet i bortekampen mot Haugesund.
Se Marcus Pedersen score hat trick mot Odd her!

Se Pedersens hat trick her

Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31