BERGEN/OSLO (Eurosport.no):
Brann – Start 4-1 (2-0)
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Mange var spente på hvordan Brann ville fremstå i sin første kamp etter Sivert Heltne Nilsens avgang. I forkant av kampen mot Start snakket far og trener Lars Arne for første gang skikkelig ut om 26-åringens overgang til danske Horsens.
At Kristoffer Barmen tok Heltne Nilsens plass som midtbaneanker var ingen overraskelse. Men at Amer Ordagic fikk tillit som indreløper foran Peter Orry Larsen var nok noe de færreste hadde forventet.
Bosnieren tok imidlertid svært godt vare på tilliten. 25-åringen scoret sitt første mål i Brann-drakta og var blant banens beste spillere i 4-1-seieren.
– At Lars Arne Nilsen har hatt litt hodebry i valget mellom Ordagic og Orry Larsen vil jeg tro. Men valget av Ordagic har slått ut veldig positivt for Brann. Han er en type som gir Brann noe nytt og spennende, sa Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud etter bosnierens 2-0-scoring.
– Ja – Brann har virkelig fått en ny dimensjon med Ordagic, la Myhre til.
Ordagic, som fikk sin første kamp fra start på Brann Stadion siden overgangen til klubben før sesongen, var tydelig lettet etter kampslutt.
– Jeg hadde en del problemer de første månedene siden jeg kom her, men nå er jeg endelig 100 prosent. Nå føler jeg meg bra og er klar for å bidra videre i høstsesongen.

Drømmestart etter Haugen-perle

Hjemmelaget brukte kun to minutter på å blåse liv i de fremmøtte på Brann Stadion. Fra rundt 25 meter klistret Fredrik Haugen et frispark helt oppe i vinkelen bak en sjanseløs Start-keeper Jonas Deumeland.
– Det er så vakkert, så vakkert! Brann-livet etter Heltne Nilsen begynner på best mulig måte. En perlescoring fra en av de andre nøkkelspillerne, utbrøt Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.
Men det var hjemmedebutant Ordagic som fikk æren av å doble ledelsen. Etter halvtimen utnyttet bosnieren slett forsvarsspill hos gjestene og hamret inn 2-0.
– Han kroner en god omgang med scoring, sa Myhre.
– En fortjent scoring på alle måter, la Skullerud til.

Kabran-redusering før sen Start-kollaps

Start-trener Kjetil Rekdal hadde tydeligvis sagt noen kloke ord i pausen, for Start gikk ut i hundre etter hvilen. Like før timen fikk de betalt for strevet da Kevin Kabran banket inn reduseringen på lekkert vis fra kanten av sekstenmeteren.
– Det er litt sløvhet i Brann-laget som gjør at Kabran får muligheten til å redusere, sa Skullerud.
– Tre mål på de fire siste Eliteserie-kampene for Kabran. Han fortsetter der han slapp før sommeren, la Myhre til.
Reduseringen ga gjestene ytterligere energi, men Brann strammet seg opp defensivt og slapp ikke til noe store farligheter. I stedet sørget Gilbert Koomson og Ludcinio Marengo for både 3-1 og 4-1 i minuttene før slutt.
Trepoengeren gjør at Lars Arne Nilsen og co igjen topper Eliteserien, to poeng foran Rosenborg.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37