Det stod 0-0 på kampuret da KBK tok avspark etter pause. Men de hadde altså ikke fått med seg at deres eget mål sto tomt.
– Jeg fikk sjokk da keeperen deres plutselig kom spurtende forbi oss på benken. Da hadde det kanskje gått fem eller ti sekunder, sier Start-trener Kjetil Rekdal til Eurosport.no med en lattermild stemme.
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
16/10/2021 PÅ 18:22

– En liten glipp

Det var Kristiansund-spiller Benjamin Stokke som sendte avsparket tilbake til lagkamerat Nikita Baranov. Han la en langpasning rett inn i Starts 16-meter, men ballen gikk helt inn i armene til keeper Jonas Deumeland. Da var det spilt om lag ti sekunder av omgangen, og McDermott hadde etter sigende kommet seg på plass mellom stengene.
– Det var en liten glipp fra vår side. Vi tok det som en selvfølge at keeperen var der så lenge det var Kristiansund som tok avspark. Om han ikke hadde dukket opp så raskt så hadde vi blåst av kampen og startet andreomgang på nytt, sier hoveddommer Svein Oddvar Moen.
Moen forteller at han hadde gjort det samme også dersom Start hadde fått tak i ballen.
– Vi oppdaget det med en gang, hadde full kontroll og ga keeperen godkjenning til å komme ut på banen. Om Start hadde hatt ballen så hadde vi stoppet kampen med en gang, sier han.
Her har Sean McDermott akkurat kommet seg på banen og kontrollerer hvor han står i forhold til stolpene.

Sean McDermott

Foto: Scanpix

Så ikke situasjonen

Kristiansund-trener Christian Michelsen ble intevjuet på TV da dette foregikk og fikk ikke med seg situasjonen. Han ler da han blir konfrontert med hendelsen dagen etter kampen.
– Haha, det kan ikke stemme? Jeg håper da at vi hadde en mann mellom stengene, sier han, og dysser det hele ned.
– Det er uansett ikke derfor vi taper kampen. Dette er det ingen dramatikk rundt, sier Michelsen, med et smil om munnen.
Rekdal forteller at Start ikke hadde forsøkt å utnytte det dersom de hadde oppdaget at motstanderen var uten målvakt.
– Vi lo litt og syntes det var komisk. Vi hadde selvsagt ikke forsøkt å utnytte det om vi hadde hatt muligheten, sier han.
Start vant kampen 2-0 etter scoringer av Kevin Kabran og Mathias Bringaker.

2-0 i Rekdals første Start-seier

Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04