To overtidsmål reddet Haugesund

Thomas Sjursen

Oppdatert 08/07/2018 klokken 21:12 GMT+2

Hjemmelaget havnet under, men takket være overtidsscoringer av kaptein Christian Grindheim og Bruno Leite tok vestlendingene alle tre poengene.

Grindheim

Sandefjord-trener Martí Cifuentes kom til Haugesund med håp om å feire lørdagens bursdag med tre poeng. Slik gikk det ikke.
Vertene sjokkerte FKH og ledet 2–0 til pause etter scoringer av Pontus Engblom.
Hjemmelaget dominerte banespillet i begge omganger, men måtte vente til de siste 45 minuttene for å få betaling for strevet.
Først etter 65 minutters spill satte David Akintola inn reduseringen etter et nydelig forarbeid av Kristoffer Haraldseid. Kun to minutter senere steg Haugesund-stopper Benjamin Karamoko til værs og stanget inn utligningen på hjemmelagets tiende hjørnespark i kampen. Minuttet på overtid satte Grindheim inn ledermålet, før Bruno Leite fastsatte sluttresultatet til 4-2.
– I andre omgang er det bare ett lag på banen. Nå skal vi komme tilbake fra ferien enda bedre, sa kaptein Grindheim til Eurosport etter kampen.
Se kampsammendrag her (artikkelen fortsetter under):

Målfest da Haugesund slo Sandefjord

Gammel kjenning terroriserte hjemmelaget

Sandefjords svenske spiss, Pontus Engblom, som mellom 2012 og 2014 scoret tre ligamål for Haugesund, var svært effektiv mot gamleklubben. Først ble han spilt vakkert gjennom av Håvard Storbæk, og gjorde ingen feil alene med Per Kristian Bråtveit. Knappe halvtimen senere var Engblom igjen alene med Bråtveit, men et håpløst lobbeforsøk klarte ikke å overliste Haugesund-keeperen.
Fem minutter før pause var Engblom nok en gang på farten. Bråtveit reddet det første forsøket, men returen traff svensken igjen og spratt inn i det åpne målet.
Tomålsscoreren skadet seg på tampen av første omgang, og måtte se omtrent hele andreomgangen fra benken.

– Det er sånne mål han scorer

Haugesunds sisteskanse var lite fornøyd med det defensive i førsteomgangen.
– Det er helt amatørmessig det vi driver med bak der. Det er helt elendig, sa keeperen til Eurosport i pausen.
Han var ikke overrasket over at hans tidligere lagkamerat scoret 2-0-målet på heldig vis.
– Pontus har jo vært her i klubben før, og det er sånne mål han scorer. Det var ikke noen overraskelse at den gikk inn.
Haugesund-sjef Eirik Horneland var veldig fornøyd med prestasjonen de siste 45 minuttene.
– Forferdelig førsteomgang. Jeg synes vi er ganske klart bedre enn Sandefjord i begge omganger, men gir bort mål i den første.
Med seieren holder Haugesund tritt i toppen av årets Eliteserie-sesong, og er nummer fem på tabellen med 28 poeng på 16 kamper. Sandefjord er fremdeles helt sist med seks poeng, og har ikke vunnet en Eliteserie-kamp siden 2. april. Etter sommerferien skal Haugesund gjeste Tromsø, mens Sandefjord drar til Intility Arena for å møte Vålerenga.