Brann - Rosenborg: 1-2
Det var duket for gullkamp mellom Brann og Rosenborg på Brann Stadion. Til tross for litt trøbbel med frost på banen ble kampen satt i gang.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Bare to minutter skulle det ta før Rosenborg hadde en 2-måls ledelse over Brann. Først var det Samuel Adegbenro som satte inn Rosenborgs første mål, før Mike Jensen la på til 2-0.
I andre omgang var Brann mer våkne og reduserte allerede etter tre minutter. Innbytter Deyver Vega satte inn en suser og blåste liv i kampen igjen.
Men flere mål ble det ikke. Noe som betyr at Rosenborg nå har en fem poengs luke ned til Brann på sølvplass. RBK-trener Rini Coolen ville ikke bli gratulert med seriegull enda.
– Nei, ikke enda, men forhåpentligvis om et par uker. Vi kommer nærmere og nærmere. Vi vant fortjent. En tøff andre omgang, men fra vårt synspunkt en god første omgang. Det gjør meg veldig fornøyd som trener, men det er ikke gjort enda, sa RBK-trener Rini Coolen etter kampen.
– Vi gir de noen stygge mål tidlig i kampen og da blir det vanskelig. Det ser ut som billige og enkle mål. Men vi gjør et hederlig forsøk, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen.
Se intervjuet med Lars Arne Nilsen etter kampen her (saken fortsetter under videoen):

To mål på to minutter

RBKs Samuel Adegbenro trengte 13 minutter i sitt comeback fra start før han satte inn 1-0 til gjestene. Mye rot foran mål og Adegbenro fikk til slutt satt en fot på ballen og puttet den i mål. Kort tid etterpå satte Mike Jensen inn 2-0 mellom beina på Brann-keeper Markus Pettersen.
– Her rystes Brann Stadion i grunnvollene. Rosenborg scorer to mål på to minutter. En genial pasning fra Nicklas Bendtner, så er det den danske kapteinen som dobler ledelsen, utbrøt Eurosports kommentator Kenneth Fredheim etter de to målene.
Rosenborg hadde kontroll i store deler av første omgang.
– Utrolig skuffende det vi viser utpå her. Det er ikke godt nok, sa Branns Kristoffer Barmen i pausen.
Se høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under videoen):

Rosenborg gikk seirende ut av gullkampen i Bergen

Brann-redusering

Før kamp fikk Brann-leieren uforutsette utfordringer da det var frost på skyggedelen av banen på Brann Stadion. I pausen slaktet Rosenborg-spillerne baneforholdene.
Brann gjorde to bytter i pausen, inn kom Daouda Bamba og Deyver Vega. Og sistnevnte brukte tre minutter på å sette inn utligningen til Brann. Han smalt ballen i mål på en retur og det var igjen liv i kampen.
Ca. ti minutter ut i andre omgang fikk Brann igjen en stor mulighet. RBK-keeper Andre Hansen treffer feil på ballen og Bamba fikk returen. Men han fikk ikke avsluttet.
Dermed endte storkampen med seier til Rosenborg som nå har 57 poeng, mens Brann har 52 poeng.
Neste kamp i Eliteserien for Rosenborg er mot Odd søndag 4. november kl. 18.00, mens Brann møter Strømsgodset kl. 20.00. Begge kampen kan du se på Eurosport Player.
Sett denne?
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53