24-åringen skal ifølge Velands kilder i Spania ankomme Bodø mandag, og vil trene med klubben de neste dagene.
– Det ligger en enighet der i utgangspunktet. Det er ikke snakk om noe forhandlinger som må på plass for at ting skal skje. Det handler først og fremst om at partene ønsker å snakke sammen og se hvordan ting fungerer på feltet før en endelig avgjørelse tas, sier Veland til Eurosport.no.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
EN DAG SIDEN
– Hvilken type spiller er han? Hva kan vi forvente oss om han signerer for Glimt?
– Han er en offensiv type som kan spille både på back og som kant. Han har et spennende potensial. Quique Setién, som er en av de mest anerkjente trenerne i Spania, hadde store forhåpninger til ham da han ble tatt opp i Las Palmas' A-lagstropp foran 2015/16-sesongen.
Perdomo fikk ni kamper for La Liga-klubben på vårparten, og gjorde sakene sine såpass bra at selveste Barcelona kom med et tilbud da kontrakten gikk ut etter sesongen. Det klarte ikke unggutten å si nei til.
– Han har på mange måter vært tydelig og åpen på at han gjorde en feil ved å gå til Barca. Det var nok et for stort sprang for ham, og i tillegg ble han nok lovet gull og grønne skoger, sier Veland.
For Perdomo fikk kun én offisiell kamp for Barcelonas A-lag (som innbytter i Copa del Rey) før turen gikk videre til Albacete i september 2017. I januar i år signerte han for den greske klubben Platanias, hvor han har vært siden.
Nå ser det altså ut til at ferden går videre til Eliteserien og en klubb som allerede har to spanjoler i stallen.
– Det kan spille positivt inn at Glimt har både Angel og Isodoro fra før, men etter det jeg vet så er ikke de årsaken til at han kommer. Jeg tror ikke de har snakket sammen, sier Veland.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22