Tendens irriterer Glimt-treneren: – Det må vi få vekk

Eirik Fure

Oppdatert 17/09/2018 klokken 09:25 GMT+2

Bodø/Glimt hadde muligheten til å ta en solid skritt mot fornyet Eliteserie-kontrakt, men tabelljumbo Sandefjord slo raskt tilbake etter scoringen.

Kjetil Knutsen

Ettersom Start vant og Stabæk spilte uavgjort, var det ekstremt viktig med tre poeng for tabelljumbo Sandefjord i nedrykksstriden. Likevel måtte vestfoldingene ta til takke med poengdeling i søndagens oppgjør etter at Martin Bjørnbak og Mohammed Fellah scoret for hvert sitt lag.
Førsteomgangen var av det kjedelige og sjansefattige slaget. Mohammed Fellah var farlig frempå ved et par anledninger, men det ble aldri det helt store i regnværet i Vestfold. Sandefjord burde muligens hatt straffe allerede etter fire minutter. Håvard Storbæk og José Isidoro kjempet om en lang ball i feltet, og idet Storbæk skulle heade, traff spanjolen Storbæk i hodet uten at Trygve Kjensli tok affære.
Lagene brukte en drøy time på å bli vant med den regntunge matte før det ble servert scoringer for de fremmøtte. Martin Bjørnbak sendte gjestene til himmels da han smalt ballen i nota etter mye klabb og babb i Sandefjord-boksen etter 65 minutter.

Knutsens irritasjonsmoment

Glimt-ledelsen var derimot ikke lenge. Få minutter senere fikk Fellah lønn for strevet da han dunket ballen ned i hjørnet fra tolv meter.
Akkurat det frustrerer Glimt-trener Kjetil Knutsen. Det er nemlig ikke første gang at spillerne hans slipper motstanderen til etter en scoring.
– Det som irriterer meg er at vi atter en gang slipper inn et mål rett etter vi tar ledelsen. Det må vi få vekk. Men det er en vanskelig arena å komme til, og en vanskelig arena å spille på i dag. Det er greit med ett poeng, sier Knutsen til Eurosport.
– Er dere for lenge i lykkerus?
– Det er et godt spørsmål, men jeg har ikke svaret. Det har gått igjen litt for ofte. Vi er ukonsentrerte. Vi er ikke på lenge nok til å holde de på avstand, og gjør vi det lenge nok vinner vi 2-0 i stedet for at det blir 1-1.
Hawaii-fotballen runget i sluttminuttene. Bodøværingene var farligst frempå, men klarte ikke å få uttellingen. Like før slutt hadde Geir André Herrem en stor mulighet til å ta med tre poeng tilbake til Bodø, men skuddet fra åtte meter gikk like utenfor. Sekunder før slutt skrek Sandefjord for straffespark, men Isidoro var først på ball da Fellah gikk i bakken.
Dermed endte det 1-1 i Sandefjord.