TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no):
Rosenborg har spilt tre strake kamper i Eliteserien uten å vinne.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Det gjør at fjorårets seriemester er helt nede på en 7. plass på formtabellen som viser prestasjonene over de fem siste kampene. Molde er formlaget foran Start og Odd.

Om kritikken: – Har mine tanker om det

Skepsisen har dermed ikke uteblitt, verken fra Bendtner eller Adressa-kommentar Birger Løfaldli. Sistnevnte mener at Coolens håp om å lede klubben i 2019 kan være borte hvis den negative trenden fortsetter denne måneden.
Den tidligere akademisjefen sier at han gjort seg opp noen tanker om den generelle kritikken.
– Det er ikke opp til meg å dømme, det er bare sånn det er. Jeg overlater det til folk med meninger, så har jeg mine egne tanker om det, sier han til Eurosport.no.
– Og hva er de?
– Jeg holder mine egne tanker for meg selv, smiler Coolen.
(Saken fortsetter under):

Coolen: – Det var uventet

Tankene om sykdomsutbruddet er han derimot langt mer snakkesalig om. Nederlenderen hadde tidligere i uken alle spillerne tilgjengelig, men sent lørdag forstod han at bitene gradvis falt fra hverandre. Da gikk telefonen varm.
– Det var en overraskelse for oss. Fra å ha full tropp etter skadeproblemene ble først Mike Jensen syk, så rant telefonene inn lørdag kveld om mageproblemer. Så orket ikke Birger mer enn 45 minutter, det var uventet, men vi kan ikke styre disse tingene dessverre.
– Så kom Jebali sin skade, hva tenkte du da?
– Vi tok oss god tid med Jebali etter den forrige hamstringskaden, så det var også overraskende. Nå må vi finne ut hvor ille denne skaden er. Forhåpentligvis er han snart tilbake.
Mandag skriver RBK at Anders Konradsen, Alexaner Søderlund og Jensen er gjennom det verste av sykdom, men trenger én dag til for å komme seg. Også Olaus Skarsem måtte stå over kamp i helgen som følge av samme symptomer.

Årets viktigste kamp venter

Han sier det var verst mulig timing på omgangssyken i troppen.
– Ja, så klart, for når alle er friske er vi et veldig vanskelig lag å slå. Det har vi vist. Det vi trenger nå er å få folk tilbake i kamprytme, og det kan vi kun gjøre ved å la folk spille kamper. Vi aksepterer at det ble ett poeng mot LSK, og nå ser vi fram til årets viktigste kamp på søndag, sier han.
Cooler erkjenner at presset bygger seg opp.
– Ja, men det trenger ikke være noe negativt. Det er opp til oss å vinne den kampen, eller i det minste ikke å tape. Presset er større, men kanskje vi trenger det presset, mener han.
– Jaha?
– Man kan se på det fra ulike vinkler. Selvsagt vil vi ha så stor poengluke som mulig. Nå er den litt mindre enn før helgen. Vi reiser dit og forventer ikke å tape, vi drar dit for å vinne. Skal vi vise at vi er den fortjente vinneren av serien, må vi vinne den kampen.
Brann-Rosenborg vises på Eurosport Player og TVNorge søndag. Oppgjøret har avspark 20.00.
Sett denne?
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53