• Se Brann – Lillestrøm på Eurosport Player og Eurosport Norge søndag fra kl. 19.30!
Mandagens nederlag mot Tromsø var Branns femte poengtap på ni Eliteserie-kamper siden Sivert Heltne Nilsen forsvant til danske Horsens 30. juli.
I denne ukens Eliteserie-podcast ser panelet på hvordan Lars Arne Nilsen og co har klart seg etter midtbaneankerets overgang.
Eliteserien
Reddet Brann på overtid etter fryktelig keepertabbe: – Skikkelig kalddusj
18 TIMER SIDEN
Resultatet er slående:
  • Brann med Sivert Heltne Nilsen: 15 kamper – 2,26 poeng i snitt per kamp – 0,66 baklengsmål per kamp
  • Brann uten Sivert Heltne Nilsen: 9 kamper – 1,55 poeng i snitt per kamp – 1,44 baklengsmål per kamp
– Det vi ser her er ikke tilfeldig. Hovedforskjellen ligger i hvor mange ganger motstanderlaget får komme rettvendt på Branns banehalvdel og drive mot forsvarsfireren, sier Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth, og fortsetter:
– Det er den usynlige forskjellen han gjorde, og den største forklaringen på at tallene er som de er.
Brann og Heltne Nilsen var lenge i samtaler om en ny kontrakt, men i juli bestemte 26-åringen seg altså for å fortsette karrieren i Horsens – mens bergenserne enda toppet tabellen.
– Her er det en klubb og en spiller som begge har kommet dårlig ut rundt situasjonen med kontraktsforlengelsen. Det var to parter som virkelig trengte hverandre, mener Gauseth.
Heltne Nilsen fikk også en tung start i Danmark, med to poeng på de tre første kampene.
– Han kan jo ikke sitte der å angre allerede vel, spør Myhre seg.
Det er ikke nødvendigvis Gauseth så sikker på.
– Jeg rykket selv opp med Molde og fikk tilbud om kontrakt, men valgte heller å dra til Bryne. Det tok ikke lang tid før jeg begynte å spørre meg selv om det var det riktige valget.
Etter en trå start har det imidlertid begynt å løsne for Heltne Nilsens nye klubb. Etter en sterk 2-1-seier mot Brøndby ligger Horsens på femteplass i Suerligaen, seks poeng bak serieleder Midtjylland.
– De angrer nok mer i Brann på det som skjedde. At de ikke strakk seg enda lenger for å beholde Sivert Heltne Nilsen er nok noe de vil ha i bakhodet i lang tid, avslutter Myhre.
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
I GÅR PÅ 18:22
Eliteserien
Positiv dialog mellom LSK og Åsen: – Det er egentlig ikke rakettforskning
15/10/2021 PÅ 15:23