• Se Rosenborg - Tromsø løsdag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
TRONDHEIM/STJØRDAL (Eurosport.no):
Tromsø slo Rosenborg 2-1 på Lerkendal 16. mai i fjor, og vant også med samme sifre da lagene møttes på Alfheim for en knapp måned siden.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Den gang vant Simo Valakari den taktiske duellen mot Kåre Ingebrigtsen ved å ta ut RBKs midtbaneanker, samtidig som gjestene ikke lyktes i å stå høyt med sine indreløpere mot Tromsøs midtstoppere.

Medaljestrid

Vinner Gutan igjen på lørdag, er de kun poenget bak Rosenborg i toppen av Eliteserien. Det vil selvsagt trønderne unngå, samtidig som den regjerende seriemesteren sliter med store skadeproblemer.
Derfor har de denne uka trent på ulike konstellasjoner og oppspillsmønstre, der blant annet Birger Meling har forsøkt seg som indreløper. Den anvendelige rogalendingen er i utgangspunktet back, men bekledde venstrekantrollen mot Sandefjord sist.
– Vi får se hvor jeg ender opp, det får jeg vite fem kvarter før kampstart i morgen. Innimellom må vi ta noen hensyn til hvordan de andre kommer. Da må vi kanskje gjøre noen justeringer slik at folk får tid og rom til å rettvende seg for å komme på ball. Vi har kanskje sett på noen muligheter. Så tar vi det derfra, sier Meling.
  • Se Rosenborg - Tromsø lørdag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge

To på topp?

Lysluggen er lattermild når Eurosport stiller gjentakende spørsmål om hvordan Rosenborg kommer til å se ut mot TIL.
– Dere får vente å se. Dere er fryktelig nysgjerrige. Planen er at vi skal spille fotball. Så tar vi det derfra, sier Meling.
Med såpass få alternativer kan det bli aktuelt å slippe til både Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund fra start igjen, om det skulle bli en slags 3-5-2-formasjon, men det virker lite trolig.
Saken fortsetter under videoen:

Satt seg i respekt

Noen timer tidligere, i Stjørdal en knapp halvtimes kjøring fra Lerkendal, har Tromsø ligget på «treningsleir» siden onsdag. Her får Eliteseriens formlag trent på gress i det de omtaler som «tropevarme» (det er 15 grader i Trøndelag, om lag 10 grader varmere enn nordpå).
TIL la inn en forespørsel om å få trene på Lerkendal et par dagers tid, men det fikk de nei til av Rosenborg. Morten Gamst Pedersen tror vertene frykter morgendagens gjester.
– Det kan godt hende det, de har vel ikke noe lyst til å gi oss noen fordeler. Jeg hører du sier de har trent på ulike formasjoner, men jeg tror nok de kommer i vanlig 4-3-3 – det er det de er best på, sier 36-åringen.
Han får støtte av sjefen, Simo Valakari.
– Til alle kamper må man planlegge ut fra motstander, men jeg tror mer det handler om hvilke spillere de har tilgjengelig mtp skader. Men Rosenborg vil ha en god prestasjon hjemme før de spiller i Europa – og vi må være på vårt beste for å dra dit og vinne, sier finnen.
  • Se Rosenborg - Tromsø lørdag klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge

Framskyndet trening

Både RBK og Tromsø har vanligvis åpne treninger, men fredag valgte Valakari å «fremskynde, men ikke lukke» Gutans økt fra klokka 11 til 10 for å unngå pressens kameralinser. Da Eurosport likevel dukket opp ved treningsbanen litt over kl 10 fredag, var finnen i full gang med å instruere spillerne i ulike taktiske mønstre – det selv før oppvarming.
– Hehe, la meg si det på denne måten: Spillermøtet vårt gikk så raskt at vi bare satte i gang. Man må jo forberede alt man kan, ler Valakari.
– Så du har noe nytt på opp ermet i morgen?
– Nei, ikke nytt. Vi er temmelig fleksible i systemet vårt. Man kan forsøke å gjette seg til hva motstanderen vil gjøre, men vår egen identitet er det viktigste. Samtidig vil vi være gærne – uten å være dumme. Og vi vil være klare til å parere det de kommer med, oppsummerer han.
Saken fortsetter under videoen:

Skadenytt

For Tromsø er det store spørsmålstegnet om Gjermund Åsen blir spilleklar. Trønderen spilte en av sine beste kamper for Gutan på Lerkendal i fjor, og er som de sier på Lerkendal «alltid god mot oss». Den toneangivende midtbanespilleren har stått over seks av de åtte siste kampene, og spilte sist 11. juni – mot nettopp RBK.
For Gjermund blir det en avgjørelse tett opp mot kampstart. Han har gjort alt han kan for å bli klar, vi får se, sier Valakari, om playmakeren som har trent for fullt hele uka.
– Jeg ble forespeilet fire-sju uker ute, og det har gått knapt fire nå, sier Åsen selv.
– Men jeg har trent godt og testes i morgen formiddag, så ser vi. Men det blir neppe fra start, tror trønderen – som møtte familie på treningsfeltet fredag.
På økta trente spisstalentet Runar Espejord alternativt og fikk behandling i et vondt venstre lår, men i følge Valakari var det kun for å ikke ta noen sjanser.
Hos Rosenborg glimret en hel skokk spillere med sitt fravær fredag, for skadelista er lang. Både Pål-André Helland, Anders Konradsen, Yanni de Lanlay, Samuel Adegbenro og Matthias Vilhjalmsson er ute, samtidig som danske Jacob Rasmussen i går ble klar for Empoli.
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53