Østfolds-klubben har lenge vært tydelige på at de ønsker å forlenge med 29-åringen, men det har vist seg å være vanskeligere enn de håpet på.
– Vi har forsøkt å forlenge kontrakten hans uten å klare det. De tilbudene vi har gitt ham har vært veldig gode i Sarpsborg 08-målestokk. Han har sagt det ikke har noe med tilbudene eller Sarpsborg å gjøre at han har avslått, sier sportssjef Thomas Berntsen.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Angrepsspillerens kontrakt går ut etter 2019. Det betyr at spilleren må selges nå eller i sommer dersom de ønsker å sitte igjen med penger for ham, dersom de ikke lander en avtale om forlengelse av kontrakten.
Senere fredag melder Ekstra Bladet at Århus-klubben AGF nærmer seg en overgang for spissen.
Eurosport.no får opplyst at Mortensen etter all sannsynlighet vil signere for AGF.
Ekstra Bladet skriver at overgangen er nær forstående og at spilleren har forberedt seg på flytting hjem til Danmark de siste dagene.

Forstår ønsket

Berntsen respekterer at spilleren ønsker å se på mulighetene for å forsøke å ta steget videre i en ny klubb.
– Vi skjønner at spillerne våre ønsker å cashe inn på interessen som har oppstått etter Europa League-suksessen vår. I hvert fall en spiller som Mortensen, som begynner å komme litt opp i årene. Det kan hende han blir å finne et annet sted neste sesong, sier sportssjefen, som påpeker at klubb og spiller i så fall vil skilles som gode venner.
Mortensen scoret 12 mål på 28 kamper i Eliteserien denne sesongen.
– Patrick trives ekstremt godt i Sarpsborg 08 og er takknemmelig overfor klubben. Det er ingenting å lure på, sier han.

– Har en drøm

Dansken, som blant annet scoret tre mål i gruppespillet av Europa League, har tiltrukket seg interesse fra større klubber enn Sarpsborg 08.
I desember erkjente han at tanken om å få prøve seg i det store utland surret i bakhodet.
– Det er klart at alle spillere har en drøm om å komme videre. Jeg har også en drøm og et håp om at jeg kan prøve meg andre steder i enda bedre ligaer. Men om det blir nå, til sommeren eller om to år, har jeg ærlig talt ikke tenkt så mye på. Det har vært masse kamper i år, så det har ikke vært tid til å tenke på fremtiden, sa han til Eurosport.no da. Han ønsket ikke kommentere hvor vidt han kjente til noen interesse fra andre klubber.
Sarpsborg 08 har allerede solgt 20 år gamle Tobias Heintz til tyrkiske Kasimpasa i en avtale som skal være verdt over 10 millioner kroner.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12