Populære sporter
All sport
Vis alt

Tabelltips: Svakheten til Rosenborg som kan gjøre gullkampen spennende

Stian Thelen

Oppdatert 10/03/2018 klokken 21:48 GMT+1

Eurosports fotballeksperter Kjetil Rekdal og Bengt Eriksen gir deg tabelltipset til Eliteserie-sesongen. Her er det siste tipset på gullfavoritt Rosenborg.

Kåre Ingebrigtsen, Nicklas Bendtner og Tore Reginiussen

Foto: Scanpix

  • Se Sarpsborg 08 - Rosenborg klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Dom: 1. plass
Det er en vanvittig konkurranse på de fleste plassene i laget.
Vurdering: Det kommer ikke som en overraskelse at Rosenborg troner øverst på tabelltipset. Trønderne er den soleklare favoritten – også i år. De har en stor, sterk og bred stall som bugner av kvalitet. De har mye å velge mellom og det trenger de når de skal spille på mange fronter. For det bugner av nøkkelspillere. Nicklas Bendtner blir spydspissen som igjen skal banke inn mål for trønderne. I tillegg er toppscoreren fra Eliteserien i 2015 hentet hjem i Alexander Søderlund. Det gjør at et eventuelt Bendtner-salg i løpet av sesongen allerede er løst.
Fortsatt er det et litt åpent spørsmål på hvem som blir makker til Tore Reginiussen etter at Jørgen Skjelvik dro. Det er dog det eneste spørsmålstegnet i laget. Spennende blir det også å se hvor mye de tukler med 4-3-3-systemet med Søderlund og Bendtner der fremme. Og når det eventuelt vil skje i kampene. Det er en vanvittig konkurranse på de fleste plassene i laget. På kanten har Kåre Ingebrigtsen Pål Andrè Helland, Samuel Adegbenro, Yann-Erik de Lanlay å velge mellom. En av de må på benken. Sentralt er det Mike Jensen, Marius Lundemo, Anders Konradsen og Anders Trondsen som kjemper om plassen. Klarer Kåre Ingebrigtsen å holde alle fornøyde? I tillegg har de Eliteseriens beste keeper.
Etter en trøblete sesong i fjor er det viktig at Pål André Helland får en god sesong og holder seg skadefri. Utenom ungguttene i laget er han den eneste trønderen igjen der oppe. Som symbolet og ansiktet utad i klubben er det viktig for RBK og publikum at han lykkes. Han er Rosenborgs viktigtse spiller. Han er en som skaper ting. Samtidig er han utradisjonell og er en type som Eliteserien trenger. En litt morsom og til tider irritabel fyr for de andre lagene.
Rosenborgs utfordring i fjor var at de ofte trøblet i Eliteserien etter å ha spilt i Europa i ukedagene. I de åtte kampene i Europa League mot Ajax, Zenit, Real Sociedad og Vardar tok trønderne kun sju av 21 mulige poeng i den påfølgende runden i Eliteserien. Samtidig røk de også ut av cupen mot Vålerenga. Den kontinentale hangoveren kan også bli en utfordring i år, spesielt om et lag gir Rosenborg skikkelig kamp om gullet og trønderne tar seg til et nytt gruppespill i en av de to europacupene. Men Rosenborg er igjen den store favoritten. Samtidig skal kampene spilles, men med så mye kvalitet i laget kan vi ikke se at noen skal klare å kapre tronen til trønderne.
Saken fortsetter under videoen:
De fem første kampene:
Runde 1: Sarpsborg 08 - Rosenborg klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Runde 2: Rosenborg - Kristiansund klokken 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Runde 3: Odd - Rosenborg klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Runde 4: Rosenborg - Molde klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge
Runde 5: Bodø/Glimt - Rosenborg klokken 19.00 på Eurosport Player og MAX
Styrker: Har et bedre lag enn de andre med svært mange enkeltspillere som kan gjøre noe på egenhånd. Solid dekning på mange plasser i laget.
Svakheter: Mister de litt sult, blir litt for trygge på seg selv og tar ting for gitt kan det bli skummelt om et av de andre lagene klarer å følge trønderne utover i sesongen. Spesielt om Rosenborg igjen lykkes i Europa og spiller gruppespill utover høsten, noe det virker som at de takler dårlig.
Ressurser: Rosenborg har det sterkeste økonomiske grunnlaget for å lykkes og er gode på å forvalte det. De har solgt og kjøp bra, og truffet på svært mange. Å hente Nicklas Bendtner til Eliteserien viser kraften trønderne har. De er best både på og utenfor banen.
Nøkkelspiller: Mange kunne vært nevnt her, men det er svært viktig for både Rosenborg og fansen at Pål André Helland lykkes som den eneste trønderen.
Gjennombrudd: Jacob Rassmussen virker å nyte stor tillit. Kan få gjennombruddet i år.
  • Se Sarpsborg 08 - Rosenborg klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Saken fortsetter under videoen:

Overganger i vinter:

INN:
Erlend Dahl Reitan (tilbake fra lån i Bodø/Glimt)
Besim Serbecic (Radnik Bijeljina, Bosnia Herzegovina)
Malte Amundsen (Køge, Danmark)
Alexander Søderlund (Saint-Étienne, Frankrike)
Olaus Skarsem (egen juniorstall)
Igoh Ogbu (Gombe United, Nigeria)
UT:
Jørgen Skjelvik (Los Angeles Galaxy)
Sivert Solli (Ranheim)
Julian Faye Lund (lån til Levanger ut sesongen)
Milan Jevtović (tilbake til Antalyaspor, Tyrkia etter lån)
Alex Gersbach (lån til Lens, Frankrike frem til sommeren)
Johan Lædre Bjørdal (Zulte Waregem, Belgia)
Andreas Helmersen (lån til Ranheim frem til sommeren)
Erik Nordengen (Elverum)

Tabelltipset

1. plass: Rosenborg
2. plass: Molde
3. plass: Strømsgodset
4. plass: Sarpsborg 08
5. plass: Vålerenga
6. plass: Brann
7. plass: Lillestrøm
8. plass: Stabæk
9. plass: Odd
10. plass: Kristiansund
11. plass: Bodø/Glimt
12. plass: Tromsø
13. plass: Haugesund
14. plass: Start
15. plass: Sandefjord
16. plass: Ranheim
  • Se Sarpsborg 08 - Rosenborg klokken 20.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame