DRAMMEN/OSLO (Eurosport.no):
Strømsgodset – Tromsø 2-4 (1-2):
Tromsø-fansen kan puste lettet ut etter en ellevill fotballkamp i Drammen. Simo Valakaris menn stod med fem strake tap før møtet med Strømsgodset, men med hjelp av blant annet en uheldig keeperdebutant kunne «Gutan» feire sin første trepoenger siden 1. juli.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– For en kamp! Det var mye følelser, bra fotball og noen kontroversielle avgjørelser. Det er slik fotball er, sa TIL-trener Simo Valakari til Eurosport etter kampen.
Seieren brøt altså en rekke på fem strake tap.
– Vi har ikke tvilt på oss selv ett eneste sekund. Dette forandrer ingenting. Jeg er så glad for både spillerne og supporterne, sa Valakari.
Se alle høydepunktene fra kampen her (saken fortsetter under):

Tromsø brøt tapsrekken i en ellevill fotballkamp

Tabbebonanza

Men Pål Vestly Heigre, som fikk en sjelden mulighet i Godset-buret, var ikke alene om å ha en dårlig dag på jobben. Keeperkollega Gudmund Kongshavn havnet også i fokus etter å ha rotet et frispark fra Eirik Ulland Andersen i eget nett.
– Det er en kjempetabbe av Kongshavn, dessverre. Han så ut til å ha full kontroll, sa Eurosports kommentator Amund Lutnæs.
– Vi hadde studert ham mye på forhånd. Det er jo en juniorfeil av meg. Jeg er innstilt på at nå kommer det et vanvittig bra skudd, sa Kongshavn.
Heldigvis for Kongshavn var lagkameratene virkelig i scoringshumør, og ga seg ikke før de hadde satt fire baller bak Vestly Heigre. Den første var spesielt sur for rogalendingen som spilte sin første Eliteserie-kamp for sesongen, da han slapp inn det som så ut som et ufarlig skudd fra Mikael Norø Ingebrigtsen.
– Det skuddet fra den vinkelen skal Heigre avverge. Jeg får litt vondt av unggutten som endelig får en sjanse. Nå har både antall scoringer og feil fra sisteskanser utjevnet seg, sa Myhre.
– Det er rett og slett bare dårlig av meg. Sånn er det.
– Hvordan er det å gjøre noe sånt når man endelig får sjansen?
– Det er surt. Jeg har egentlig ikke så mye mer å si enn det. Det er kjipt.
Men målet skulle nok aldri ha vært godkjent. Åsen, som serverte Ingebrigtsen, stod nemlig i offside da han mottok ballen.
– De kan tydeligvis ikke reglene, sa Godset-trener Bjørn Petter «BP» Ingebrigtsen.
Se intervjuet med BP her (saken fortsetter under):

– Det var bare flaks

Balubaet i Drammen startet allerede etter to minutter. Hjemmelaget ropte på straffe etter at Amahl Pellegrino hadde blitt dratt i shortsen i en duell med en Tromsø-spiller, men fikk ikke gehør hos dommer Sigurd Kringstad.
– Spørs om det ikke skulle vært et straffespark, sa Eurosport-ekspert Thomas Myhre.
– Den var langt klarere enn den Tromsø fikk, spør du meg, sa BP etter kampen.
20 minutter senere fikk hjemmelaget frispark i god posisjon. Eirik Ulland Andersen fikk ikke akkurat drømmetreff, men ballen spratt like foran Gudmund Kongshavn som fumlet den i nettet.
– Det er en kjempetabbe av Kongshavn, dessverre. Han så ut til å ha full kontroll, sa Eurosports kommentator Amund Lutnæs.
– Det er ikke et spesielt godt slått frispark heller. I keeperhjørnet er den også. Selvsagt skal han redde den, sa Myhre.
– Det var bare flaks, sa Ulland Andersen i pausen.

– Jeg får litt vondt av unggutten

Men Kongshavn var ikke alene om å tabbe seg ut på Marienlyst. Pål Vestly Heigre fikk sjansen i Godset-buret etter flere svake opptredener fra Espen Bugge Pettersen, men rogalendingen overbeviste ikke akkurat de fremmøtte.
Sju minutter etter 1-0-målet mottok Mikael Norø Ingebrigtsen ballen inne i Godset-feltet og fyrte av fra skrått hold. Skuddet var ikke spesielt bra, men ballen snek seg likevel mellom bena til Godset-keeperen.
– Det er nok en keepertabbe på Marienlyst, sa Lutnæs.
– Det skuddet fra den vinkelen skal Heigre avverge. Jeg får litt vondt av unggutten som endelig får en sjanse. Nå har både antall scoringer og feil fra sisteskanser utjevnet seg, sa Myhre.
Men scoringen skulle aldri vært godkjent – det viste seg nemlig at Gjermund Åsen stod i offside da han serverte målscorer Ingebrigtsen.
Noen minutter senere smalt det igjen i Drammen. Et Tromsø-frispark havnet på bakerste stolpe hos Jostein Gundersen. TIL-spilleren ble hindret av Lars Christopher Vilsvik før han fikk avsluttet – såpass at dommeren valgte å peke på straffemerket.
– Jeg tror ikke det er så mye å si på den, hevdet Myhre.
Robert Taylor satte straffen sikkert i mål, og Tromsø gikk til pause med 2-1.

Ulland igjen før Gutan slo tilbake

Bjørn Petter «BP» Ingebretsen satte inn toppscorer Marcus Pedersen i pausen, og det så ut til å gi hjemmelaget ny energi. Få minutter ut i andre omgang fikk Godset frispark på rundt 25 meter, og igjen viste Ulland Andersen seg frem.
Denne gang traff dødballspesialisten langt bedre, og ballen snek seg inn i det nærmeste hjørnet. Kongshavn fikk en hånd på ballen, men klarte ikke avverge scoring.
– Jeg syns Kongshavn bør kunne rekke helt bort der, sa Myhre.
Men kontroversene var langt ifra over på Marienlyst. Like etter timen stanget Jostein Gundersen inn 3-2 til «Gutan» – men like etter blåste dommeren for noe han hadde sett. Reprisene viste at det sannsynligvis var snakk om hvorvidt Norø Ingebrigtsen, som stod i offside, hadde hindret sikten til Vestly Heigre.
Etter å ha snakket med linjedommeren bestemte Kringstad seg for å godkjenne scoringen.
– Jeg kan tydeligvis ikke reglene, for Pål må dytte han vekk i den første situasjonen, sa BP om situasjonen.
Lars Sætra fikk en gigantisk mulighet til å utligne 20 minutter før slutt, men midtstopperen skled ballen utenfor på nærmest blankt mål.
I stedet økte gjestene til 4-2 med kvarteret igjen. Gjermund Åsen fant sønn av trener Simo Valakari, Onni, foran mål. Innbytteren bredsidet ballen elegant til side for Vestly Heigre.
– Det var deilig å få min første scoring i TIL-drakta. Nå må jeg bare jobbe for å få få sjansen fra start, sa sønn Valakari etter kampen.
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43