Rosenborg visste om Nicklas Bendtners fortid før han signerte, men hadde et håp om at danskens frynsete rykte ikke skulle få betydning for oppholdet i Trondheim.
Det tok halvannet år før han ble innblandet i en negativ sak, men fredag ble Bendtner dømt til fengsel. Saken er anket.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39

– En fryktelig vanskelig sak

Eurosports fotballekspert Tor Ole Skullerud mener Rosenborg har opptrådt på en god måte etter dommen.
– Jeg ser at de har en fryktelig vanskelig sak i hendene, men jeg synes de har vært veldig tydelige. Det virker som de var forberedt på at det kunne gå den veien, sier Skullerud.
– Jeg synes det finnes gode argumenter både for det ene og andre, men jeg synes argumentet er å ta vare på Bendtner i den situasjonen som er, etter at saken er anket videre i systemet. Det synes jeg er prisverdig på mange måter. Det er en vanskelig sak. Jeg synes de gjør dette på en bra måte så langt, mener den tidligere Strømsgodset-treneren.
Daglig leder Tove Moe Dyrhaug fortalte Eurosport.no fredag at Bendtner vil være fredet og at de vil ta være på Bendtner som fotballspiller. Ingen fra RBK var til stede i Danmark under rettssalen fordi Bendtner selv ikke følte at det var nødvendig.
– Jeg tenker at klubben har hatt lang tid på å forberede dette. De har sikkert snakket om dette i Rosenborg, både med Bendtner og styret, om hvordan de ville håndtere det. Derfor var de godt forberedt på at dette kunne bli ett av to utfall, sier Skullerud.
(Saken fortsetter under):

Tror man ikke ser forskjell på Bendtner

– Ville du forsvart å bruke Bendtner nå hvis det var din spiller?
– Så lenge klubben gjør det de gjør, å slå fast at de skal ta vare på han, så vil du som trener forholde deg til det. Derfor er han kanskje aktuell allerede i morgen, forklarer Skullerud.
– Hvilke signaler sender det at RBK skal fortsette å bruke han?
– Det er mange vanskelige aspekter i det her. Det er et av de vanskeligste når en så profilert spiller ender i en sånn situasjon. Alt det forteller som forbilde blant annet er fryktelig problematisk.
Skullerud sier han tror RBK ville håndtert saken på samme måte uavhengig av hvilken spiller det er. Han tror ikke Bendtner vil være særlig påvirket av dommen hvis vi ser han på banen mot Odd på Lerkendal.
– Han har tilsynelatende virket uanfektet, men har prestert i inngangen til dette. Jeg tror ikke domsavsigelsen vil endre veldig på det. Jeg tror vi får en Nicklas Bendtner som vi har fått de siste ukene i Rosenborg-trøya, avslutter Skullerud.
RBKs oppgjør mot Dag-Eilev Fagermos gutter ser du på Eurosport Player søndag 18.00.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53