Fredag ble det klart at Haugesund har utestengt Kristoffer Velde og Per Kristian Bråtveit fra trening og kamp denne uken.
Timer senere forteller Velde til Eurosport.no at han aksepterer straffen.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
Han innrømmer at han gjennom karrieren har gjort noen ting som har ødelagt litt for han selv. Blant annet det som skjedde i Molde.
– Jeg synes det er kjedelig, men det er «PK» og min feil. Vi står sammen om dette, sier han.
Haugesunds Avis omtalte utestengelsen først.

– Det er ikke noe alvorlig

Ingen i klubben har ønsket å fortelle hva regelbruddet var. Det gjør at stadig flere blir nysgjerrige på hva som egentlig skjedde. Velde forstår at folk vil spekulere og at det vil bli rykter. Selv har han bestemt seg for ikke å gå ut med detaljer i offentligheten, men slår fast en ting:
– Det var ikke alkohol eller festing.
– Jeg kunne gitt noe bra å skrive om, men velger ikke å komme ut med det. Det er ikke noe alvorlig sånn sett, men det er brudd på reglementet. Jeg må bare innrette meg til reglene som er. Det er ikke fint at det skjer, men jeg kan ikke gjøre noe med det, sier 19-åringen.
Regelbruddet runder av en sesong som på mange måter har vært vanskelig for den talentfulle Haugesund-spilleren.
– For min egen del har det vært en sesong preget av mye motgang og en skade som har satt meg tilbake fra fotball og mine muligheter til å prestere ut fra hvor jeg var før skaden inntraff.

Fjernet brukere i sosiale medier

19-åringen er på vei til en kveldsøkt med fotball når han snakker med Eurosport.no fredag. Denne uken har han stort sett vært på styrkerommet med «PK», og har trolig trent minst like mange timer som vanlig.
Han vil ikke gå hardt ut mot at han ikke får trene med klubben.
– Det blir på en måte en liten sum av flere ulike ting i ulike grader av alvorlighet. Nå fikk de nok, skjønner jeg. Samtidig er det kjedelig for min egen del. Jeg kan ikke gjøre så mye annet enn å trene hardt som jeg alltid har gjort.
Først og fremst ønsker unggutten å spille fotball. For å utvikle seg best mulig har han blant annet tatt grep. Det innebærer at han nærmest har fjernet alt av kontoer knyttet til sosiale medier for å unngå kommentarer.
– Jeg tenker bare på at jeg elsker fotball og vil spille på et høyt nivå. Jeg vet at jeg har ferdigheter og kapasitet til å gjøre det. Jeg har vist det tidligere. Det er hovedfokuset mitt nå, sier han.

Kritisk til spillestilen – kan forsvinne fra FKH

Samtidig er det ting som tyder på at dette fort kan være hans siste sesong i Haugesund, selv om spilleren har kontrakt ut 2020.
Denne sesongen har han fortsatt til gode å starte en Eliteserie-kamp. Totalt har han blitt byttet inn i ni kamper. Det har blant annet ført til to scoringer.
– Jeg har aldri lagt skjul på at jeg har ønsket å spille fotball og komme meg vekk til en annen klubb hvor jeg får spille, sier han.
Noe av årsaken til det er spillestilen. Velde vil gjerne spille fotball som i større grad er ballbesittende. I tillegg vil han gjerne underholde publikum i større grad.
– De spiller ikke helt min type fotball. Jeg har aldri klart på best mulig måte å innrette meg etter deres retningslinjer og kultur i klubben. Det gjelder ikke bare meg, mener han.
– Flere spillere som ikke har klart å tilpasse seg fotballkulturen har forsvunnet inn og ut denne høsten.
Etter straffen har han ikke snakket spesielt mye med verken spillere eller støtteapparatet.
– Man får håpe de fokuserer på kampen i morgen og ikke det som skjedde i Molde, sier han, og legger til at han har lært.

For første gang noensinne tok FKH tre poeng i Drammen

Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26