Start-direktør Even Øgrey Brandsdal gir seg i klubben.
Det bekrefter Sørlands-klubben på en pressekonferanse onsdag formiddag.
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 KLOKKEN 15:55
– Jeg føler klubben nå står ved et veiskille. Vi har vært ute på en veldig lang reise og jeg føler vi nå har løpt over målstreken. Så var spørsmålet om jeg var klar for å legge ut på en ny reise, og da følte jeg tiden var inne for å prioritere litt annerledes i livet mitt, sier Øgrey Brandsdal, som mener timingen for å trekke seg tilbake var riktig nå.
Christopher Langeland, styreleder i klubbens hovedinvestor Start En Drøm AS, sier han respekterer avgjørelsen, selv om han gjerne skulle hatt med seg Brandsdal videre.
– Vi i Start En Drøm har vært supportere og sett jobben han har gjort lenge. Han har vært en tydelig leder som har stått i stormen, og det var helt vesentlig for oss da vi skulle investere i Start at Even ble med oss. Vi respekterer avgjørelsen og ser hvor mye arbeid han har lagt ned og hva det kostet ham, sier investor Christopher Langeland.
Langeland understreker at Brandsdal var helt avgjørende for at Start En Drøm skulle kjøpe seg inn i klubben i juni i fjor.
– Vi må bare takke Even for den fantastiske innsatsen han har lagt ned for Start. Han var helt avgjørende for at vi skulle gå inn i Start i fjor, og vi har jobbet tett sammen det siste året. Vi har også blitt gode venner. Vi må respektere avgjørelsen hans, han har stått på i en ufattelig krevende jobb i fem år, sier Langeland, som legger til at han ikke er bekymret for hvordan klubben skal løse Brandsdals avgang.
– Vi har en administrasjon og et sportslig apparat med mange kompetente mennesker, så klubben er godt rigget for fremtiden.
Brandsdal har sunget på siste verset i Start en stund. Så sent som i mars i fjor sa den tidligere Start-direktøren også opp sin stilling i klubben, men snudde og ble likevel værende i klubben. Tre måneder senere var Start kjøpt opp av spillselskapet Gaming Innovation Group og aksjeselskapet Start En Drøm så dagens lys.
Start fikk en pangstart på Eliteserie-comebacket denne sesongen da Tromsø ble slått hele 4-1 på Sparebanken Sør Arena tidligere i mars. Mandag venter Sandefjord til en ny hjemmekamp i Kristiansand. Magnus Powells mannskap kommer fra et stygt 0-5-tap borte for Molde i serieåpningen. Begge klubbenes forrige Eliteserie-kamper ble utsatt på grunn av vær.

Start nedsablet Tromsø i Eliteserie-returen

Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 KLOKKEN 17:59
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 KLOKKEN 18:21