Haugesund - Start 3-1:
HAUGESUND/OSLO (Eurosport.no): Start spiller i OBOS-ligaen i 2019.
For selv om Kjetil Rekdals menn tok ledelsen ved Adeleke Akinyemi, snudde Haugesund kampen etter scoringer fra David Akintola og to mål fra Ibrahima Wadji.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Dermed klarte ikke Rekdal å redde Start fra nedrykk. Da treneren tok over i sommer lå klubben nest nederst i Eliteserien med sju poeng. Under Rekdal har sørlendingene tatt 22 poeng, men det holdt altså ikke til fornyet kontrakt. Dette til tross for at de gulkledde endte på lik poengsum som Stabæk - men har dårligere målforskjell. Rekdal vil uansett bli med Start ned i OBOS-ligaen.
– Det blir den samme historien som mot Molde og Rosenborg. Vi gjør masse gode ting og får kampen til å bli litt jevn, men så gjøres det et par feil som vi blir brutalt straffet for. Vi leder 1-0 og har god kontroll i første omgang, selv om Haugesund har ballen. Så slipper vi inn et mål på corner hvor vi ble overrumplet. Det kan du ikke gjøre. Da må vi frem og så går vi på en kontring til Haugesund, og det blir 2-1. Da er kampen snudd på kort tid.
– Kan du si noe om stemningen i garderoben, vi skjønner at den er trykket?
– Det er klart den er det. Det er mange unge gutter. Vi hadde stø kurs for å klare dette, men på slutten har vi ikke vært gode nok i mange kamper. Da blir det lite poeng, sier Rekdal, og fortsetter:
– Vi har for lite poeng. Du kan si at vi kunne tatt mer poeng etter 1. juni og Start kunne kanskje tatt mer før 1. juni. Men det spiller liten rolle nå. Totalen er at vi ikke har vært gode nok.

– Var vi som dummet oss ut i dag

Stemningen var tung i Haugesund etter at nedrykket var et faktum.
– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi har gitt alt i alle kamper. Jeg er fryktelig skuffet. Det er helt ubeskrivelig. Det er en tom følelse. De får et pissemål på dødball. Det er tungt nå, sier Simon Larsen etter kampen.
– Det for dårlig. Vi rykker ned. Vi har bare oss selv å takke, fortsetter han.
– Vi måtte gå inn i kampen å vinne. Vi spiller bra lenge, kommer ut og får litt trykk på de, men... vi fikk ikke hjelp heller. Men det var oss selv som dummet oss ut i dag. Det er mange kamper vi kunne snudd dette på. Vi går ned sammen, sa Henrik Robstad til Eurosport etter kampen.
Se sammendraget fra kampen:

Start tapte mot Haugesund – må ta den tunge veien ned i OBOS-ligaen

– Lusker som en kobra

Bortelaget tok ledelsen etter tolv minutter. Niklas Sandberg slo ballen opp mot Kevin Kabran og Adeleke Akinyemi som lå fremme for Start. Ballen endte opp hos sistnevnte etter at Fredrik Pallesen Knudsen ikke klarte å klarere ballen. Spissen pirket inn 1-0.
– Han er der og lusker som en kobra. Det er meget bra gjort av ham, sa Bernt Hulsker.
Etter en knapp times spill kom imidlertid utligningen. Christian Grindheim stusset ballen til David Akintola, som satte inn 1-1. Like etterpå satte Kevin Kabran ballen i tverrliggeren etter frispark utenfor hjemmelagets sekstenmeter.
Men det ville seg ikke for Start. Ni minutter utligningen kom Wadji på et skikkelig raid og satte inn 2-1. Samme mann satte inn også 3-1. Dermed var alt håp ute for Start.
Slik startet lagene:
Haugesund: Sandvik, Haraldseid, Karamoko, Knudsen, Stølås, Akintola, Tronstad, Nilsen, Kallevåg, Grindheim, Wadji.
Start: Deumeland, Berger, Larsen, Robstad, Wichne, Shala, Hadzic, Sandberg, Skaanes, Akinyemi, Kabran.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 KLOKKEN 11:26