HAUGESUND / OSLO (Eurosport.no):
Resultatene gikk mot Start lørdag, som ikke klarte å gjøre jobben selv på bortebane mot Haugesund. Dermed blir det OBOS-ligaen for Kristiansand-laget i 2019.
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56
Dette til tross for en stor satsing, store summer brukt og mange spillere inn på kort tid.
– Jeg tar det på min kappe at vi har vært veldig fokusert på å hente unge spillere. Det har åpenbart ikke funket godt nok til å holde oss i Eliteserien, sier han.

Hentet ungt

Karlsen peker på at klubben har hentet 13 spillere etter at han ankom klubben i 2017, hvor av ti har blitt brukt penger på. Disse spillerne hevder han har en gjennomsnittsalder på snaut 22 år.
Start har fått kritikk for at de mangler erfarne og rutinerte spillere som kan tilføre robusthet. Karlsen mener de har hatt stort fokus på dette gjennom sesongen.
– Det har vi helt klart tenkt mye på. Jeg tror vi har satt norgesrekord i antall kapteiner på en sesong med syv i tallet, og det er jo ikke et positivt tegn. Vi har jobbet mye med det og satt fokus på det. Ikke bare i kamper, men i det daglige og i uka har vi utfordret gruppen til å ikke dilte i samme sjanger. Dette er en kulturell greie, men ingenting endrer seg over natten. Det er små marginer, og nå var vi målforskjell unna kvalikplass og bare to poeng unna trygg plass, sier sportssjefen.

– Trist

Han var trist etter 1-3-tapet mot Haugesund. Da hadde Strømsgodset og Lillestrøm sikret trygg plass, mens Stabæk kom seg opp på kvalikplassen.
– Jeg er trist. Trist for supporterne som kommer i hopetall og lager liv. De har støttet oss i hele høsten selv om vi egentlig ikke har servert noe som helst før det var for sent. Jeg er trist for spillerne som gjør sitt beste. I denne kampen ble det etter hvert menn mot gutter, og det er skuffende at vi kapitulerer på denne måten, sier han.
Nå sier han at det er lov å være skuffet i noen dager. Samtidig må de snart se på hvordan de skal løse ting i tiden som kommer inn mot neste sesong i OBOS-ligaen.
– Vi får lov til å henge med hodene litt nå. Og så skal vi sette oss ned og lage en plan deretter. Neste sesong skal vi bruke på å utvikle oss og bli mer voksne, sier Tor-Kristian Karlsen.
Start tar dermed følge med Sandefjord direkte ned til OBOS-ligaen. Stabæk skal spille kvalik, mens Strømsgodset, Lillestrøm og Bodø/Glimt havnet på trygg grunn.
Se høydepunkter fra kampen her!

Start tapte mot Haugesund – må ta den tunge veien ned i OBOS-ligaen

Eliteserien
FKH-profilens klare dom: – Drita dårlig!
28/08/2021 PÅ 11:58
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26