KRISTIANSAND (Eurosport.no): Erlend Segberg er så lokal Start-gutt som du kan få det. Han er vokst opp med utsikt til mastene på gamle Kristiansand Stadion fra barndomshjemmet på Lund, og spilte for første gang i Start-trøya som 4-åring. Vigør er breddeklubben han tilhørte som ungdom, men Start-fan har han alltid vært.
– De beste minnene har jeg fra Kristiansand Stadion. Opprykket fra 2004 og nesten-gullet fra 2005 er høydepunkter, sier han. Men også lenge før det var han veldig godt kjent med spillere som Johnsen, Hæstad og Strømstad. Hans mor forsket nemlig på fotballspillere, og flere år på rad var en ung Erlend påheng da moren gjorde feltarbeidet sitt på La Manga.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 PÅ 17:55
– Jeg likte veldig godt å tenke at vi var gode venner, men jeg hang rundt dem hele tiden og var sikkert egentlig ganske slitsom, ler han.
Med et så nært og sterkt forhold til Start var det tunge tanker som gikk gjennom hodet på Segberg i sommer.
– Jeg hadde falt ut av laget, og ikke startet en kamp på 10 måneder, vi hadde fått ny trener, jeg hadde vært skadet og ikke fått vist meg frem, og vi hadde hentet nye spillere som var bra. Samtidig gikk kontrakten min ut etter sesongen, så jeg skal være så ærlig å innrømme at jeg var innstilt på å finne meg en ny klubb i sommer.
Saken fortsetter under bildet

Erlend Segberg

Foto: Other Agency

Snudde med Rekdal

Men Kjetil Rekdals inntreden og tillit snudde alt på hodet for 21-åringen. Mot Kristiansund i juni var han med i startelleveren for første gang, og bidro til lagets første seier under Rekdal.
Siden har han startet alle de følgende 13 serierundene. Da Kaptein Espen Børufsen ble skadet, overtok han også kapteinsbindet, og i august valgte han å skrive under på en ny treårskontrakt.
– I måneden før jeg skrev under hadde jeg utviklet meg mye på kort tid. Jeg hadde også fått inntrykk av at trenerteamet hadde troen på meg, og jeg hadde tro på at de kunne utvikle meg videre, så da de ville ha meg med videre var jeg aldri i tvil om å skrive under. Alt snudde plutselig veldig fort, sier han.
Men at snuoperasjonen ikke er komplett ennå, hevder den unge kapteinen at både han og resten av laget er smertelig klar over.
– Vi vet at jobben ikke er gjort. Det kan potensielt bli en kjempehøst der vi holder plassen og kommer til cupfinalen. Men det kan også ende uten cupfinale og med nedrykk. Vi skal gjøre alt vi kan for å få det første scenarioet, sier han.
Se reportasjen med Erlend Segberg her:
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 PÅ 18:10