NADDERUD/OSLO (Eurosport.no): Bare fem måneder etter at han ble et fullverdig medlem av A-stallen til Stabæk, har Ola Brynhildsen allerede rukket å markere seg i Eliteserien.
Samtidig som 18-åringens navn stadig oftere blir trukket frem i omtale av Stabæk, går unggutten inn i det som normalt sett ville vært en måned preget av fest og moro.
  • Husk Stabæk-Start på Eurosport Player og Eurosport Norge onsdag kl. 18.30!
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 KLOKKEN 17:56
Stabæk-spilleren er nemlig russ, men russebuksen har han ikke funnet frem.
– Den ligger hjemme. Det blir for dumt å komme i den når man er fotballspiller, svarer Brynhildsen når Eurosport.no lurer på hvor han har gjort av den.
Russefeiring og toppfotball kan være en vanskelig kombinasjon. Hvert fall når man ser på Eliteserie-lagenes kampprogram i mai.
– Jeg har ikke brukt buksen i det hele tatt. Det er så mye fotball for tiden, så jeg får ikke tid til å bruke den. Man kan jo ikke drive med slikt midt i sesongen, forklarer han.
(Saken fortsetter under videovinduet)
Brynhildsen har vært et av få lyspunkter i en ellers tung sesonginnledning for bæringene, og fikk sin første scoring i hjemmekampen mot Tromsø tidligere i april.
– Sesongen så langt har vært litt av og på. Jeg fikk ikke spille så mye i starten, men så løsnet det med scoring. Det er bra det, men jeg er ikke fornøyd. Jeg må score mer og by enda mer på meg selv, sier han.
Selv om han er eldst på skolen, er det et ganske anner hierarki som møter ham i Stabæk-garderoben. Brynhildsen innrømmer at «de eldre gutta» ikke alltid lar russe-tematikken ligge.
– De lurer jo på hvorfor jeg ikke er ute og ruller og tar russeknuter og sånn, men de respekterer valget, sier Brynhildsen diplomatisk.
Men på spørsmål om han allerede har rukket å ta noen russeknuter, klarer ikke Brynhildsen å holde seg.
– Ingen kommentar. Du får tolke det som du vil, ler han.
Laget eldstemann og stopperbauta Vadim Demidov mener Brynhildsen må få lov til å ha det litt gøy.
– Man må bruke ungdommen mens man har den, for man kommer til å angre hvis man ikke lever livet når han er 18, sier Demidov, før han gir unggutten en vesentlig betingelse.
– Så lenge han presterer på banen her går det greit, men om han ikke gjør det, da skal han se langt etter russebussen, sier Demidov.
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 KLOKKEN 15:55
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 KLOKKEN 20:01